16/11/2018

«Μαραμπού» – Στη φωλιά της γεύσης και της απόλαυσης στην Άφησσο

Μαραμπού

Επανέρχομαι νοερά στην Άφησσο την αγαπημένη – ελπίζοντας ότι έστω και στο τέλος του καλοκαιριού θα την περπατήσω.

Περπατώντας στην παραλία της Αφήσσου, το πηλιωρήτικο χωριό που θυμίζει νησάκι στον Παγασητικό, εκεί που τελειώνει η άσφαλτος και αρχίζει η παραλία του Αμποβού το «Μαραμπού» είναι μια δροσερή φωλιά γεμάτη μυρωδιές από την κουζίνα της κυρίας Καίτης.

Ένα μεγάλο κτήμα, γεμάτο δέντρα και λογιών λογιών λουλούδια  και μυρωδικά που μοσχοβολάνε, δίπλα στην υπέροχη παραλία. Η ταβέρνα στη μία του πλευρά και το μπαρ στην άλλη.

Οικοδεσπότες του «Μαραμπού» είναι ο Ανδρέας και η Βιβή που με τις επιλογές και το χαμόγελό τους ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη  της φιλοξενίας στον ξεχωριστό αυτόν χώρο.

Ψυχή όμως του γαστριμαγικού παραδείσου είναι η κυρία Καίτη, η μητέρα του Ανδρέα, ίσως από τις καλύτερες μαγείρισσες που έχω γευτεί το φαγητό τους.

Τα γεμιστά και και το σπετζοφάι της είναι κορυφαίες εμπειρίες για κάθε ουρανίσκο.

Μαραμπού

Τα μυστικά κάθε μαγείρισσας είναι πολλά, στο Μαραμπού όμως παίζουν ρόλο και οι πρώτες ύλες που είναι όλες διαλεγμένες με προσοχή και μεράκι. Λαχανικά από το μποστάνι, ζυμαρικά από προϊόντα faire trade, ελαιόλαδο παραγωγής του Ανδρέα, ψάρια φρέσκα – που τα φέρνει ο ψαράς κάθε πρωί, κρέατα από  κτηνοτρόφους του Πηλίου.

Μαραμπού

Η κυρία Καίτη όλες τις ώρες της ημέρας είναι είτε στην κουζίνα είτε στο μικρό καθιστικό κάνοντας την προετοιμασία του φαγητού λες και είναι στο σπίτι της. Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο φαγητό που προσφέρεται στους πελάτες, τρώνε και τα εγγόνια της.

Οι γεμιστοί κολοκυθανθοί είναι άλλο ένα εξαίσιο έδεσμα που δύσκολα θα το βρεις σε άλλη ταβέρνα του χωριού. Φυσικά, μαζεμένοι με φροντίδα από το μποστάνι και διαλεγμένοι ένας προς έναν από την κυρία Καίτη.

Στο «Μαραμπού» όμως μπορείς  να απολαύσεις και την παραδοσιακή βολιώτικη λογική του τσίπουρου με τους με γεωμετρική πρόοδο αυξανόμενους μεζέδες. Τα τουρσιά της Καίτης έχουν κάτι το ξεχωριστό.
Κοίτα τη φωτογραφία, με το τουρσί από μίσχο φτέρης, αυτή που έσειε ο άμυαλος λαγός! Έδεσμα υψηλών προδιαγραφών!

Μαραμπού

Και το τουρσί μελιτζάνας είναι ένας καλός σύντροφος για το άγιο τσιπουράκι του Ανδρέα!!!

Μαραμπού

Ο Ανδρέας έχει επιλέξει έναν δικό του δρόμο για την επιχείρησή του κι έτσι στο «Μαραμπού» βρίσκεις ελληνικά προϊόντα μικρών ή μεγαλύτερων παραγωγών  αλλά κανένα προϊόν πολυεθνικής. Αυτό ισχύει και για τα αναψυκτικά.

Μαραμπού
Το μπαρ διαθέτει μεγάλη ποικιλία ψαγμένων ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ και ο καφές είναι προϊόν faire trade. Τα κοκτέιλ φτιαγμένα κι αυτά με μεράκι μαζί με την σωστή μουσική για τη σωστή ώρα δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Το «Μαραμπού» προσφέρει, και λόγω της θέσης του ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στον Παγασητικό.

Μαραμπού

Έχει ιδιωτικό παρκινγκ και φυσικά wifi για όσους δεν αντέχουν μόνο την απλότητα της φύσης!

Αξίζει να το γνωρίσετε κάνοντας μια βόλτα στην Άφησσο, είκοσι λεπτά από τον Βόλο στο δρόμο προς Τσαγκαράδα! Α, και είναι ανοιχτό όλον τον χρόνο!

Μαραμπού

Marabu

Καλώς ήρθατε στο Marabu Restaurant – Bar στην Άφησσο!Powered By Discover Volos.#Marabu #Afissos #DiscoverVolos

Gepostet von Marabu Afissos am Freitag, 25. September 2015

Γιάννης Καφάτος

 

 

(Συνολικές Επισκέψεις 52, 1 επισκέψεις σήμερα)
Έφυγε από τη ζωή η Ρίκα Βαγιάνη
POND – BURNT OUT STAR, το τραγούδι της Τρίτης (Video)

Περισσότερα


mm
About Γιάννης Καφάτος 1175 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*