24/10/2021

Μάθημα ζωής από την Ella Mae Colbert (βίντεο)


Όλοι έχουμε αυτό το καθηγητή απ' τα σχολικά μας χρόνια που χαράχτηκε στη μνήμη μας. Είτε για το μάθημα του, είτε για τις κουβέντες που είχαμε ανά διαστήματα. Αλλά είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μόλις τελειώσουμε το σχολείο.

Αυτό έκανε και η πρώην δασκάλα από το Spartanburg, της Νότιας Καρολίνας. Ο λόγος για την Ella Mae Colbert. Η 100 χρονών συνταξιοδοτημένη γυναίκα, αποφάσισε ότι δεν ακόμη παραδώσει το τελευταίο της μάθημα. Ήθελε να δείξει σε όλους πως ότι ηλικία και να είσαι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η Ella κάλεσε το σχολείο που δούλευε (Chesnee Middle School), ένα αθλητικό γυμνάσιο, και ζήτησε να τρέξει άλλη μία φορά με σκοπό να καταρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα για άτομα άνω των 100 χρονών. Το σχολείο δέχτηκε και εκείνη ξεκίνησε τη προπόνηση.

 

Τη μέρα της κούρσας, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη πρώην δασκάλα. Μαζί με τους συγγενείς της, παλιοί μαθητές της, νυν μαθητές του γυμνασίου, δάσκαλοι και πολίτες του Spartanburg είχαν μαζευτεί για να τη στηρίξουν στη προσπάθεια της. Όλοι φώναζαν το όνομα της και την εμψύχωναν. Αυτό την έκανε να ρίξει και ένα μικρό χορό πριν την εκκίνηση.

Η πρώτη της προσπάθεια δεν ήταν αυτό που περίμενε, καθώς λίγο μετά το άκουσμα του πιστολιού, εκείνη έπεσε και χτύπησε το σαγόνι της. Δεν πτοήθηκε όμως. Αφού έβαλε έναν επίδεσμο στη πληγή, ξαναπροσπάθησε. Αυτή τη φορά επιτυχημένα.

 

Τελείωσε τη κούρσα σε μόλις 46,79 δευτερόλεπτα. Το πρώην παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ. από 100 χρονών γυναίκα ήταν 117 δευτερόλεπτα.

"Δεν σταματάς. Προχώρα. Θα έχεις δοκιμασίες και θα έχεις εμπόδια στο δρόμο σου, αλλά μην τα αφήσεις να σε ρίξουν. Σήκω και ξαναπροσπάθησε," είπε στο κοινό η Colbert "Δώσε το καλύτερο σου εαυτό σε ότι κάνεις."

Ένα μάθημα που δεν θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο τα παιδιά στις μέρες μας. Ένα μάθημα ζωής.

Φώτης Βουδούρης

(Συνολικές Επισκέψεις 99, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*