VIC

Μια εκρηκτική βραδιά με τους VIC στο Tae Kwon Do

Ξέρεις η ατμόσφαιρα σε μια συναυλία φαίνεται, πολλές φορές από τον κόσμο στην ουρά. Και η τεράστια ουρά το βράδυ του Σαββάτου στο Tae Kwon Do για τους VIC ήταν μεγάλη, κινούνταν γρήγορα χωρίς να μικραίνει και την αποτελούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον κοινό – φατσικώς – που σου έφτιαχνε τη διάθεση.

Το Age of Aquarius που κυκλοφόρησαν οι Villagers of Ioannina City έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και μάλλον έχει προσθέσει φίλους στους χιλιάδες θαυμαστές της μπάντας.

Δεν είναι το αγαπημένο μου είδος ροκ αυτό που παίζουν οι VIC όμως ήθελα να τους δω από κοντά και ομολογώ ότι είδα μια καλοδεμένη μπάντα με δύναμη, πάθος και κέφι.
Έτσι ήμουν κι εγώ ανάμεσα σε ένα ετερόκλητο κοινό που τελικά απολαύσαμε ένα επαγγελματικό σόου με δύναμη και ψυχή.

Οι VIC παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σόου, ξαναλέω τη λέξη γιατί ταιριάζει με το οπτικοακουστικό θέαμα που ζήσαμε.

Οι «VIC από τα Γιάννενα» παρέσυραν το κοινό που είχε κατακλύσει αρένα, κερκίδες και τους πάνω χώρους του σταδίου.

Κι εγώ παρασύρθηκα και κουνιόμουν στους δρόμους που αναζητούν με τις κραυγές και τις δυνατές κιθάρες τους. Και όσο κι αν είμαι προκατειλημμένος στα «κλαρίνα», τα πνευστά τους τελικά δίνουν έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο και δύναμη στις συνθέσεις τους.

Ξέρεις, παίζει πολύ το «μπλαζέ» στην κριτική ελληνικών συγκροτημάτων ειδικά από κάποιους που το παίζουν «ειδικοί».
Έχοντας πολλά Live στην πλάτη μου αλλά χωρίς να το παίζω «ειδικός», η βραδιά με τους VIC ήταν μόνο εκρηκτική. Είχαν τρομερή επικοινωνία με το κοινό τους. Όχι μόνο στην ασφυκτικά γεμάτη αρένα, αλλά και στα ορεινά οι περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν τα κομμάτια τους, παλιά και καινούργια.

Πραγματικά  «μια έκρηξη»! Αν είχα να πω μια κουβέντα για τη συναυλία τους αυτή θα ήταν.

Η έναρξη με τις εννέα μαυροφορούσες κυρίες που τραγουδούσαν τον χορό του Ζαλόγγου και άνοιξαν πανό κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο ξεσήκωσε το κοινό. Και ναι, μου αρέσει οι καλλιτέχνες να έχουν άποψη και να την λένε.
Δες το βίντεο:

https://photos.app.goo.gl/1B5UZ5rwNvPxCjQc7

Νομίζω ότι μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν και το κοινό. Η μπάντα χαιρόταν τις αντιδράσεις του και γκάζωνε ακόμη περισσότερο. Η επικοινωνία καλλιτέχνη –κοινού στα καλύτερά της.

Επίσης μου άρεσε το γεγονός ότι το πρόγραμμα έλεγε έναρξη 22:00  και το πρόγραμμα άρχισε χωρίς ιδιαίτερες, περιττές και σπασαρχίδικες καθυστερήσεις που έχουμε φάει στη μάπα.

(Α, και ελάχιστα τσιγάρα- αναλογικά με τους χιλιάδες του κόσμου – με ευγενικούς σεκιουριτάδες να τη λένε με διακριτικότητα στους θεριακλήδες που δεν άντεξαν και άναψαν τα τσιγαράκια τους.)

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top