Μπορεί το πρώτο βίντεο των Milano Flash να είναι το Is It Arrivederci (Or Is It Adieu)? επέλεξα όμως να παίξω σε ένα dj set που έκανα στο Cusco στα Εξάρχεια το No breaks on Love ανάμεσα σε διάφορες εϊτίλες και disco και να η ευχάριστη έκπληξη με τον κόσμο να γκρουβάρει, κάποιοι να χορεύουν και έναν να έρχεται να με ρωτάει «τι είναι αυτό».
Εννοείται ότι όταν του είπα για τους Milano Flash μου απάντησε «έλα ρε μαν – σοβαρά τώρα» και μετέφερε τα νέα στην παρέα του που συνέχισε να χορεύει.
Το ίδιο μου συνέβη και σε δεύτερο set σε άλλο μπαρ, (Daddy’s all day bar στου Ψυρρή).
Θέλω να πω λοιπόν ότι η μουσική πρόταση από την ελληνοσουηδική συνάντηση που γέννησε τους Milano Flash έχει αρχίσει να βρίσκει το κοινό της.
Η Etten (Eλένη Τζαβάρα), και τα αδέλφια Niklas Angergård (Acid House Kings, Red Sleeping Beauty) και Johan Angergård (Club 8, The Legends, Acid House Kings) έχουν αρχίσει να φτιάχνουν ένα υπέροχο, αγαπησιάρο, μπιτάτο και χαρούμενο σύμπαν που το χρειαζόμαστε σήμερα (όχι μόνο μουσικά).
Όπως είπαμε τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε το βίντεο στο με πολύ όμορφο και γλυκό στίχο Is it arrivederci (Or is is Adieu)? με τον στίχο-σύνθημα Don’t pretend / the night is something new!
Εκτός όμως από τα δύο αυτά τραγούδια έχουν και το πολύ ιδιαίτερο, τύπου …βιογραφικό με τον τίτλο: We are Milano Flash που είναι εξίσου παιχνιδιάρικο και εξαιρετικής ποπ αισθητικής!
Περιμένοντας κι άλλες κυκλοφορίες και ελπίζω κάποιο Live αφήνομαι στη μουσική ενσάρκωση (που λέει και η ίδια η μπάντα), του “Athensheat-Stockholmcool”.
Μια συνεργασία με συνδετικό κρίκο την απόλυτη αφοσίωση στην κλασική Italodiscoτων 80s.
Μέχρι τότε ανακαλύψτε τους Milano Flash και χορέψτε με τη μουσική δυνατά! Παρασύρτε και τους γύρω σας! Χαμένος δε βγήκε κανείς χορεύοντας!

Γιάννης Καφάτος
Info – Milano Spotify
Το σχήμα αποτελεί μια συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Από τη μία, τα αδέρφια Niklas Angergård (Acid House Kings, Red Sleeping Beauty) και Johan Angergård (Club 8, The Legends, Acid House Kings) οι οποίοι θεωρούνται δυο από τους βασικούς αρχιτέκτονες της σουηδικής μελωδικής pop. Από την άλλη, η Eλένη Τζαβάρα (Etten), μία από τις πιο επιδραστικές και δυναμικές γυναικείες παρουσίες στην ελληνική alternative σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια. Έχοντας διαγράψει μια σπουδαία πορεία ως η φωνή των Film, ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής ιστορίας, αλλά και μέσα από την προσωπική της διαδρομή ως Etten, τις πολυάριθμες συνεργασίες της και το τωρινό της project, The Vaxtones, η Ελένη φέρνει στους Milano Flash μια φωνή με μεταμεσονύχτια ζεστασιά και μια εσωτερική ένταση που μαγνητίζει το dancefloor.

Η ιστορία τους ξεκίνησε από μια τυχαία συνάντηση επί σκηνής στην Αθήνα, όταν η Ελένη συναντήθηκε με τον Niklas επι σκηνής σε ένα live. Αυτό που ακολούθησε δεν ήταν τόσο ένα προσχεδιασμένο πλάνο για μια μπάντα, όσο μια αμοιβαία αναγνώριση, μια κοινή λατρεία για την κλασική italo, τον αναλογικό παλμό και τις μελωδίες που αντηχούν στο μυαλό. Παρά την απόσταση ανάμεσα στις δυο πόλεις, οι ιδέες άρχισαν να ταξιδεύουν άμεσα και ο ήχος τους «κλείδωσε» γρήγορα.
Οι Milano Flash φέρνουν στο σήμερα τη χρυσή εποχή της Italo disco, με λαμπερά αναλογικά synths, στιβαρά beats και ερμηνείες που στοχεύουν κατευθείαν στο συναίσθημα.
Με συνεχή ροή νέων κυκλοφοριών και ένα άλμπουμ να βρίσκεται στα σκαριά, οι Milano Flash εδραιώνουν τη θέση τους στη σύγχρονη σκηνή. Δεν πρόκειται για μια απλή αναβίωση, αλλά για μια διαχρονική αναζωογόνηση της pop στην πιο αγνή της μορφή.









