20/05/2022

Μου πάει η lemon pie!


Ήταν και παραμένει elegance γεύση από τη δεκαετία του '60. Η lemon pie είναι ένα γλυκό που ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει! Για το ξεκίνημα της μέρας είναι ό,τι πρέπει. Δροσερό, ανάλαφρο και…πολυτελές!

Και ως φανατικός του είδους, ένα θα σας πω. Κάποτε είχα ανακαλύψει, κοντά στην περιοχή μου, ένα κατάστημα delivery high class το οποίο έφτιαχνε φανταστική lemon pie για επιδόρπιο! Έφτασα στο σημείο να τους παίρνω τηλέφωνο και να παραγγέλνω μόνο επιδόρπιο! 

Να σας πω και κάτι ακόμα; Κάποτε, σε εφηβική ηλικία, μέσα σε μία νύχτα έφαγα μία χειροποίητη lemon pie! Ολόκληρη! Αλλά επειδή ντρεπόμουν να μην αφήσω τίποτα, άφησα ένα πολύ λεπτό κομματάκι το οποίο δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιο στην πιατέλα. Κι έτσι το στήριξα με οδοντογλυφίδες για να το βρει η μαμά το πρωί και να πάθει το σοκ που πάντα διασκεδάζει τα παιδιά!

-Τέρας!!!! Και τώρα τι θα δώσουμε στους ξένους που θα έρθουν;

Λες και δεν υπήρχαν δηλαδή ζαχαροπλαστεία ανοιχτά! Μαμάδες! Έλεος! Από τότε λοιπόν, κάθε φορά που τρώω lemon pie τη θέλω ολόκληρη…ή έστω τα τρία τέταρτα της πίτας! Ναι, είμαι παθιασμένος άνθρωπος αλλά να σας πω και κάτι; Αν δεν το ζήσεις το γλυκό με πάθος, καλύτερα να το ρίξεις στις μπάρες δημητριακών!

Βασίλης Κριμπάς

(Συνολικές Επισκέψεις 245, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*