Νέα μόδα στην Ελλάδα τα vintage toys

Παταπούφες, bibibo, μάγια η μέλισσα, μπουγελόφατσες, ghostbusters … σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά; Παιχνίδια άλλων εποχών. Τα παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν οι σημερινοί γονείς. Παιχνίδια πεταμένα στα σκουπίδια ή κρυμμένα σε αποθήκες και πατάρια όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως επιστρέφουν δυναμικά! Η νέα μόδα λέγεται vintagetoys.

The gallery was not found!

Εάν έχετε Bibibo του κουτιού κάπου παραπεταμένη, να ξέρετε ότι έχετε ένα μικρό θησαυρό. Κοστολογείται στα 90 ευρώ. Οι παταπούφες σε καλή κατάσταση και αναλόγως το μέγεθος πουλιούνται προς 30 ευρώ. Ένα αυτοκίνητο ghostbusters πωλείται το λιγότερο προς 100 ευρώ. Τα playmobils, τα lego και οι power rangers εποχής είναι μοναδικά κομμάτια που επίσης μπορούν να κοστολογηθούν ακριβά.

Η μόδα των vintage toys, παιχνιδιών από τις δεκαετίες κυρίως του '70 και του '80, αλλά και '60 και '90, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ο Γιώργος Γραμματόπουλος, σκέφτηκε πως τα παιχνίδια που είχε από παιδί και τώρα πια δεν υπάρχουν στην αγορά, θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιαστούν στο κοινό. Έφτιαξε το VintageToys.gr που αποτελεί μηχανή αναζήτησης παλιών συλλεκτικών παιχνιδιών και video games, για να προσελκύσει σιγά σιγά περισσότερα από 9.000 μέλη στην ομάδα. Συλλέκτες παιχνιδιών εποχής υπήρχαν κι άλλοι, όπως και μαγαζιά που τα πουλάνε. Το VintageToys.gr όμως τους ένωσε και τώρα πια μετράνε και 3 εκθέσεις. Η τελευταία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το πρώτο τριήμερο του Απριλίου 2016, όπου οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 5.000.

“Από νοσταλγία ξεκίνησε το vintagetoys. Τα παιχνίδια που είχαμε εμείς μικροί, που αγαπήσαμε, που ταλαιπωρήσαμε, ήθελα να τα φέρω και πάλι στο προσκήνιο. Να τα συστήσω στα σημερινά παιδιά για να μάθουν με τι έπαιζαν οι γονείς τους” μας είπε ο συλλέκτης Γιώργος Γραμματόπουλος, εμπνευστής του Vintagetoys.gr. “Στις εκθέσεις που κάναμε, οι γονείς έφερναν τα παιδιά τους και συγκινημένοι τους μιλούσαν για τα δικά τους παιδικά χρόνια, προκαλώντας το ενδιαφέρον τους, το θαυμασμό τους, αλλά και την πρόκλησή τους για παιχνίδι” μας εξήγησε ο Γιώργος Γραμματόπουλος, για να παραδεχθεί πως είναι υπερήφανος που έκανε μόδα ταvintage toys. “Έδωσα αξία στα παλιά μας παιχνίδια. Μέχρι πριν από δύο χρόνια τα πετούσαν. Είμαι υπερήφανος που έκανα και πάλι μόδα το παλιό καλό ελληνικό παιχνίδι” τόνισε.

Στο Vintagetoys.gr μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, αλλά και παιδικών περιοδικών, από τη δεκαετία του '60 έως και τη δεκαετία του '90. Ο Pac-Man, τα Transformers, τα Lego, τα Playmobil, οι παλαιστές του WWF, οι Power Rangers, οι παίκτες του Subbuteo, οι μπουγελόφατσες και όλες οι υπόλοιπες παρέες, retro games σε Arcade, κονσόλες και υπολογιστές των δεκαετιών ’80 και ’90, έτοιμα και πάλι για παιχνίδι!

Υπάρχει βεβαίως και η σελίδα του vintagetoys στο facebook όπως και η ομάδα όπου παρουσιάζονται οι συλλογές των μελών. Υπάρχουν οι συλλέκτες που δεν συζητούν καν την πώληση των παιχνιδιών τους, αλλά τους αρέσει να τα εκθέτουν. Στις πωλήσεις, οι τιμές καθορίζονται από την ηλικία του παιχνιδιού, την κατάστασή του και το πόσο σπάνιο είναι. Ορισμένα συλλεκτικά κομμάτια μπορεί να έχουν υψηλές τιμές αλλά σε γενικές γραμμές ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα παιχνίδι της εποχής που ο ίδιος ήταν παιδί σε προσιτή τιμή.

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top