24/05/2024

Νικόλα Πιοβάνι – Στέφανος Κορκολής στο Μέγαρο για καλό σκοπό, στις 13 Μαρτίου

Νικόλα Πιοβάνι - Στέφανος Κορκολής

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής, συναντιούνται για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους-, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής -και όχι μόνο-, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια ξεχωριστή συναυλία!

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή θα ακουστούν με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη, δημιουργώντας μια πραγματικά μοναδική ατμόσφαιρα, σε μια βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους-, έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas -Καρδιές για Όλους- και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη, το 1998.

INFO
NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30

Διάρκεια παράστασης: 90’ (διάλειμμα 20’)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
25e, 40e, 50e, 70e
φοιτητικά (Γ’ ζώνη): 15e

Πληροφορίες – Προπώληση
210 72.82.333 // www.megaron.gr


mm
About Γιάννης Καφάτος 2277 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*