Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων – 30 Αυγούστου (Video)

Κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου Αυγούστου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων, ο Τομέας Αναζητήσεων/Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών – RFL του ΕΕΣ, επαναλαμβάνει τη δέσμευση του να παραμένει στο πλευρό εκείνων που γυρεύουν απαντήσεις, καθώς και το Δικαίωμα των οικογενειών να μένουν ενωμένες, να αναζητούν τους δικούς τους και να επικοινωνούν μαζί τους, αλλά και να προσφέρει έμπρακτη συμπαράσταση σε όσους την έχουν ανάγκη.

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), η διαχρονική αυτή δέσμευση ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης,
χρονολογείται από το 1915. Σήμερα, οι σύγχρονες γεωπολιτικές συνθήκες και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν όλο και πιο επιτακτικό το έργο των Αναζητήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτούν τη διεύρυνση του φάσματος των εργασιών τους.
Σημειώνεται ότι ο Τομέας Αναζητήσεων/Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών – RFL του ΕΕΣ, ενεργό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Οικογενειακών Δεσμών, δέχεται ετησίως, κατά μέσω όρο, αιτήσεις αναζήτησης για περισσότερα από 850 άτομα. Μάλιστα, από το 2015 μέχρι σήμερα, έχει εξυπηρετήσει σχεδόν 28.000 επικοινωνίες μεταξύ μελών οικογενειών, με τη μορφή τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων, αναλαμβάνει δράσεις για τη διάχυση μηνυμάτων προφύλαξης από την εξαφάνιση και κυρίως προσπαθεί να διασφαλίσει την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες του ειδικά σε ευάλωτες ομάδες.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε: «ο Τομέας Αναζητήσεων είναι μία από τις
σημαντικότερες υπηρεσίες που προσφέρει διαχρονικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Οι δύσκολες στιγμές που διανύουμε δεν χρειάζονται υποσχέσεις, απαιτούν πράξεις, ζητούν να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή εκείνων που αγωνιούν, να ακουστεί ότι έχουν Δικαίωμα να Αναζητήσουν, να μάθουν, να γνωρίζουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις Αναζητήσεις, πάντα με διακριτικότητα, αλληλεγγύη και ευαισθησία, παρέχοντας τη μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει».

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top