Ο Jose Luis Sanchez κάνει τη διαφορά, και εμπνέει (βίντεο)

Ο Jose Luis Sanchez ήταν στρατιώτης στο Αφγανιστάν το 2011, όταν πάτησε πάνω σε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και έχασε το πόδι του μέχρι το γόνατο.

Sanchez-01-viewtag

Για τέσσερα χρόνια, ο Sanchez αφοσιώθηκε στη γυμναστική και σπάνια συναναστρεφόταν με άλλους.

Αυτό μέχρι που κατάλαβε ότι χρειαζόταν την υποστήριξη του κόσμου αν ήθελε να ξεπεράσει τη κατάθλιψη που είχε μετά το τραγικό συμβάν.


Ξεκίνησε με το να ανεβάζει βίντεο του ενώ γυμναζόταν στο Instagram. Παρόλο που ήταν διστακτικός στο να δείξει το πόδι του, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμή και τα μηνύματα που δεχόταν γεμάτα καλοσύνη και υποστήριξη για τη προσπάθεια του.

Οι ακόλουθοι του στο Instagram ξεπερνάνε τους 25 χιλιάδες. 
Στις 18 Απριλίου 2016, έτρεξε στο μαραθώνιο στη Βοστώνη.

Sanchez-02-viewtag

Τη περασμένη εβδομάδα, ο πρώην στρατιωτικός επισκέφτηκε τον Diego, ένα αγόρι που γεννήθηκε χωρίς το δεξί του πόδι και με δύο δάχτυλα στο δεξί του χέρι. Παρά τις δυσκολίες που τον περιμένουν, ο Diego θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να γίνει στρατιωτικός σαν αυτόν.
Ο Sanchez πέρασε τη μέρα μαζί με το μικρό ήρωα, δείχνοντας του ότι η αναπηρία του δεν πρέπει να μπουν εμπόδιο σε ότι στόχο και να βάλει στη ζωή του.

https://www.instagram.com/p/BIta5WyAmLo/

Ο Sanchez δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Ξεκίνησε και μια διαδικτυακή φιλανθρωπική καμπάνια, οπού τα έσοδα θα διατεθούν για να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες του Diego στο μέλλον.
https://www.youtube.com/watch?v=FlQMfhrFyn0

Φώτης Βουδούρης

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top