
Ο Ευγένιος Τριβιζάς δεν είναι απλώς ένας συγγραφέας παραμυθιών, είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Ένας κόσμος ολόκληρος που έχει αναγνωριστεί απ΄ολόκληρο τον κόσμο. Μόλις πριν από λίγους μήνες τo ηλεκτρονικό βιβλίο του Little Emily (“Το κοτσάνι του πετροκέρασου” στα Ελληνικά) κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα παγκόσμιας ακτινοβολίας KidscreenAwards των ΗΠΑ. Το βραβείο διεκδίκησαν μαζί με τον εκδοτικό οίκο Ever After Tales (την εταιρία που εδρεύει στο Λος Αντζελες και εκδίδει τα e-books του Ευγένιου Τριβιζά), η Disney με το Story Central και η Play Date Digital της πολυεθνικής Hasbro με το My Little Pony.
Η διεθνής αναγνώριση βέβαια ήρθε για τον Ευγένιο Τριβιζάς ήδη από το 1993, όταν το έργο του “Τα Τρία Μικρά Λυκάκια” και το “Μεγάλο Κακό Γουρούνι,” εικονογραφημένο από την Helen Oxenbury σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση σε λίστα των παιδικών best sellers στις ΗΠΑ.
Όμως αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο δεν σημαίνει ότι η βάση του μεγάλου Έλληνα παραμυθά δεν παραμένει η ίδια. Εδώ λοιπόν, στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ, στήθηκαν οι "Μυστικοί κόσμοι" του Ευγένιου Τριβιζά. Και ήταν όλοι εκεί. Ήταν ο Σταθμάρχης, ο δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, το Εξπρές Ονείρων, το τρένο που σε πάει παντού, η Πουπού η Αλεπού, η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα, η Λιλή η παρδαλή καμηλοπάρδαλη, η Δόνα η Τερηδόνα, ο Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι και φυσικά η μάγισσα Φρικαντέλα με την οποία έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από παλιά..
Εκεί βρέθηκε ο Γιώργος Χρηστινίδης και μας μεταφέρει τις εικόνες του, φυσικά με τρόπο …παραμυθένιο.
(Κάνε "κλικ" στην πρώτη φωτογραφία για να δεις όλο το άλμπουμ σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Leave a Reply