08/04/2020

Ο Marky Ramone μιλά στο viewtag λίγο πριν τα 3 live του στην Ελλάδα!


Οι Ramones ήταν και παραμένουν ένα θρυλικό γκρουπ, σημείο αναφοράς για χιλιάδες μουσικούς σε όλον τον κόσμο. Εκρηκτικοί και επιδραστικοί όσο λίγοι. Δυστυχώς τα περισσότερα μέλη τους έφυγαν νωρίς. Ο Marky Ramone, ο ντράμερ του γκρουπ, κρατά ζωντανό το πνεύμα των Ramones και θα μας το αποδείξει τις επόμενες μέρες με τρία live στην Ελλάδα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 9 στο Lab Art στο Βόλο και Σάββατο 10 του ίδιου μήνα στην Αθήνα στο Piraeus 117 Academy.

Το viewtag.gr μίλησε μαζί του για τη ζωή ενός Ramone και το πόσο ζωντάνη παραμένει η μουσική του θρυλικού γκρουπ.

Τι σημαίνει να είσαι ένας Ramone; Είναι μια ιδιότητα που σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή;

Είναι ένας τρόπος ζωής. Όλη μου η ζωή περιέχει αυτή την ιδιότητα, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει ποτέ. Για να είμαι ειλικρινής αυτή η ιδιότητα σημαίνει το να πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις. Πάντως από τη στιγμή που αποκτάς την ιδιότητα του Ramone την κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή.

Μπορείς να ανακαλέσεις κάποια στιγμή από από τη ζωή σου ως Ramone (σ.σ. Life like Ramone είναι ο τίτλος του βιβλίου του) που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, που σε σημάδεψε ανεξίτηλα;

Είναι τόσες πολλές αυτές οι στιγμές, δεν μπορώ να σταθώ εύκολα μόνο σε μία, αλλά για μένα το να περιλαμβάνεσαι στο Hall of fame ή να κερδίσεις ένα Grammy είναι πράγματα για τα οποία σίγουρα είσαι περήφανος.

marky-ramone-01-viewtag

Είναι το punk σήμερα ζωντανό; Είναι κάτι που παραμένει ενεργό ή αρκείται στις δάφνες του παρελθόντος;

Υπάρχουν κάποιες καινούργιες μπάντες πολύ ενδιαφέρουσες. Όπως οι Fallout Boy ή οι New Found Glory που μου αρέσουν και προσπαθούν να έχουν στη μουσική τους το πνεύμα αυτό.

Με ποιον θα ήθελες να κάνεις ένα κοινό live;

Είναι επίσης δύσκολο να διαλέξει κανείς ανάμεσα σε τόσους σημαντικούς ανθρώπους, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα ότι θα μου άρεσε πολύ η ιδέα μιας κοινής εμφάνισης με τον Paul McCarntey.

Τι θα έλεγες σε έναν πιτσιρικά που μόλις αγόρασε ένα σετ ντραμς και ακούει στα κόκκινα Ramones; Υπάρχει μια συμβουλή ή μια ευχή που θα του έδινες;

Να εξασκείται και να μελετά συνεχώς και φυσικά να είναι αυθεντικός. Αλλά πέρα από το καθαρά μουσικό μέρος θα του έλεγα να μείνει μακριά από το ποτό, τα ναρκωτικά κι όλα αυτά που δεν θα τον οδηγήσουν πουθενά.

Πόσο punk είναι η Αθήνα; Υπάρχει ένα τραγούδι που θα μπορούσε να είναι το soundtrack της με τα δικά σου μάτια;

Σίγουρα είναι το Surfin’ Bird, ένα πολύ χαρούμενο τραγούδι, που ταιριάζει σ’ έναν τόπο με ωραίες παραλίες, καλό φαγητό, όπου πάντα μπορείς να περάσεις καλά.

(Συνολικές Επισκέψεις 399, 1 επισκέψεις σήμερα)
THE RADIO DEPT. – SWEDISH GUNS, ένα τραγούδι για την Τρίτη (βίντεο)
Δια πάσαν νόσον και πάσαν ...

mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*