27/09/2023

Ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, πίσω από την κινηματογραφική τοιχογραφία στη Θεσσαλονίκη

Ennio

Ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, ένας σύλλογος αφιερωμένος αποκλειστικά στην προβολή του έργου του παγκοσμίου εμβέλειας ιταλού σύνθετη Ennio Moricone, προέβη στην υλοποίηση τοιχογραφίας (mural) στην οικοδομή επί της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 3, στην περιοχή Βαλαωρίτου, στα Άνω Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Το mural έχει απεικόνιση θεματική από την ταινία του μαέστρου Cinema Paradiso και είναι αφιερωμένο στον Ennio Morricone και στον Giuseppe Tornatore. Η κινηματογραφική ταινία αυτή, είναι η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι.

Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η εικαστική ομάδα του συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό με την επωνυμία “Ennio Morricone σε κοινή θέα”.

Το συγκεκριμένο mural δημιούργησε ο γραφίστας / εικονογράφος Γιάννης Πέτρου. Η συνεχής προσπάθεια του συλλόγου μας στην προώθηση του έργου του μεγάλου Ιταλού μουσικοσυνθέτη έχει γίνει διεθνώς αντιληπτή και έχει προβληθεί από μέσα ενημέρωσης και διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Αποκορύφωμα της αναγνώρισης του συλλόγου υπήρξε η συμπερίληψή του στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore “Ennio: The Maestro”, στου οποίου ντοκιμαντέρ την πρεμιέρα στο 78o Φεστιβάλ Βενετίας, παρευρεθήκαμε σαν σύλλογος.

Η όλη παραπάνω δραστηριότητα του συλλόγου μας τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και λαμβάνει χώρα με την ευγενική στήριξη του καταστήματος Χρώμα στο σπίτι.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Κρικόνης


mm
About Γιάννης Καφάτος 2122 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*