Παρατηρώ εδώ και καιρό όλο και περισσότερους οδηγούς να μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιούν ακουστικό bluetooth. Οδηγοί ΙΧ, οδηγοί μοτοσυκλετών, οδηγοί ταξί, οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί τρόλεϊ, οδηγοί φορτηγών. Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι δε γίνεται να έχουμε έναν τροχονόμο πάνω απ΄το κεφάλι μας και να σταματήσουμε να μιλάμε στο κινητό υπό το φόβο ότι θα φάμε πρόστιμο ή θα μας πάρουν το δίπλωμα για κάνα χρόνο.
Οδηγέ, σκέψου ότι δε θέλει και πολύ να συμβεί το κακό, μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αρκούν για να προκαλέσεις ένα θανατηφόρο τροχαίο επειδή μιλούσες στο κινητό και να αφαιρέσεις ή να καταστρέψεις τη ζωή κάποιου και μαζί και τη δική σου και των κοντινών σου ανθρώπων.
Πρόσφατα, βλέποντας οδηγούς λεωφορείων να μιλάνε στο κινητό, τους πλησίασα και τους μίλησα, εξηγώντας τους ότι η χρήση κινητού απαγορεύεται από τον ΚΟΚ και ως επαγγελματίες οδηγοί θα έπρεπε να το γνώριζαν και να το τηρούν. Ένας μου είπε να του φέρω την τροχαία, άλλος ότι δε τους έχει δώσει ακουστικό η υπηρεσία τους. Πέτυχα και οδηγό, ο οποίος αναλαμβάνοντας βάρδια στο τιμόνι έκανε τρεις φορές το σταυρό του και στα καπάκια έπιασε με το ένα χέρι το τιμόνι και με το άλλο χέρι το κινητό.
Έστω και 10 άνθρωποι να δουν αυτό το βίντεο και οι 5 να διακόψουν τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση για εμένα θα είναι μεγάλο κέρδος.








