19/04/2024

Οι ακορντεονίστες

Φωτογραφία-κείμενο: Γιάννης Καφάτος

Οι ακορντεονίστες

Οι ακορντεονίστες στην πλατεία Κυδαθηναίων, ή Φιλομούσου Εταιρείας, στην Πλάκα.

Πρόβες πριν βγουν στη γύρα για να πάρουν το μερτικό τους από τον πακτωλό -Τουρισμό που και φέτος κατά πώς μας λέν’ ξεπέρασε τις προσδοκίες “μας”.

Μόνο κάτι φωτεινό ήθελα να βάλω στο πρόσωπό τους για να σβήσω τα χαρακτηριστικά τους. Δεν ήξεραν ότι κάποιος τα φωτογράφιζε. Ήταν τόσο χαρούμενα. Γελούσαν και τ’ αυτιά τους – δεν ξέρω αν φαίνεται…!
Έμεινα πολύ ώρα και χάζευα τους πιτσιρικάδες που ο ένας έδειχνε ακόρντα στον άλλον. Κοιτούσα γύρω-γύρω να δω αν υπήρχε κάποιος που τα παρακολουθούσε, αλλά η ανεμελιά στο βλέμμα έκαναν αυτά τα εργατάκια χαλαρά σαν παιδιά. Όπως ειναι δηλαδή. Παιδιά. Δυστυχώς παιδιά που κάποιος τα εκμεταλλεύεται και τα αναγκάζει να εργάζονται λες κι είναι μεγάλοι, αλλά αυτά παραμένουν παιδιά.


Αυτό που δε φαίνεται στη φωτογραφία, είναι ο χαβαλές που έκαναν μετά, και οι φάπες στους φρεσκοκουρεμένους σβέρκους. Μετά…

Οι ακορντεονίστες

Μετά ήρθαν και άλλοι φίλοι τους, οργανοπαίχτες, αλλά αυτά που ακολούθησαν είναι αφορμή άλλου κειμένου με άλλη φωτογραφία!

Γιάννης Καφάτος, Πλάκα – Σεπτέμβριος 2023


mm
About Γιάννης Καφάτος 2260 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*