Mega απαντούν

Οι απλήρωτοι του Mega απαντούν σε μια κατάπτυστη επιστολή μιας αόρατης διοίκησης : Ντροπή στα Τσακάλια του καναλιού!

Είναι πέρα από κάθε φαντασία αυτό που ζουν οι εργαζόμενοι – ακόμη στο Mega. Ένα κανάλι που το έχουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της χώρας (και η νέα μετοχική σύνθεση και η παλαιά), λειτουργεί, εισπράττει, αλλά δεν ξεπληρώνει τους ανθρώπους που δούλευαν και δουλεύουν. Και μετά από δύο χρόνια, αθλιότητας κάποιοι λένε ότι δεν τους χρειάζονται…
Και γιατί δεν τους ξεχρεώνουν;
Η κατάπτυστη ανακοίνωση που όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι δεν ήταν σε γνώση του μοναδικού μη παραιτημένου μέλους, προέδρου του ΔΣ της Τηλέτυπος. Άρα κάποια “αόρατα” καλόπαιδα επιτέθηκαν εναντίον των συναδέλφων τους που ζητούν όχι χάρη: Δεδουλευμένα και αποζημιώσεις (εφόσον η εταιρεία δεν τους θέλει).

Διαβάστε την επιστολή τους:

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega: Ντροπή στα τσακάλια του καναλιού!  

Χωρίς ίχνος ντροπής κάποιοι γνωστοί / άγνωστοι παραγοντίσκοι της συμφοράς και ανδρείκελα συμφερόντων που προσπαθούν επί δύο χρόνια να καταπνίξουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων του Mega προκειμένου να εξασφαλίσουν μία «θεσούλα» σε κάποια άλλη επιχείρησή των μετόχων / αμέτοχων, τόλμησαν να εκδώσουν ανακοίνωση με την υπογραφή «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» στις 7/04/2018, παραπληροφορώντας το κοινό και αποκαλύπτοντας το απύθμενο θράσος τους να παριστάνουν τους «καναλάρχες» πάνω σε πτώματα εργαζομένων.

Πρόκειται για ορισμένoυς – ευτυχώς λίγους- αδίστακτους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης στο κανάλι. Είναι τα στελέχη που πηγαίνουν στα δικαστήρια εναντίον των απεργών συναδέλφων τους, υποστηρίζοντας ότι «είναι τεμπέληδες». Είναι οι «παράγοντες» που αλλάζουν στρατόπεδα μετόχων ανάλογα με το ποιος θα τους πετάξει κάποιο κοκαλάκι. Είναι άτομα χωρίς ηθικούς φραγμούς και στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση – δίποδα τσακάλια που προσπαθούν να επιζήσουν κατασπαράζοντας τις σάρκες απελπισμένων εργαζομένων.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους. Την ώρα που για πρώτη φορά από το 1989 η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν πλήρωσε το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους της (ποινικό αδίκημα για το οποίο έχουν κατατεθεί μηνύσεις), την ώρα που εργαζόμενοι του Mega πασχίζουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, κάνοντας δουλειές του ποδαριού, εκείνοι παρουσιάζουν την απατηλή εικόνα μίας επιχείρησης που δήθεν έχει πληρώσει μεγάλο τμήμα των οφειλών της προς τους εργαζομένους και δήθεν είναι έτοιμη να πληρώσει επιλεκτικά κι άλλους 140 εργαζόμενους που «πραγματικά εργάζονται στο κανάλι». Πρόκειται για θρασύτατα ψεύδη, που μόνο σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να διασπάσουν τους εργαζομένους με το «τυράκι» ότι ίσως αύριο βρεθούν ανάμεσα στους «140 εκλεκτούς». Οι μόνοι που πραγματικά εργάζονται αυτή τη στιγμή στο κανάλι, λόγω της απαξίωσής του από τη διοίκηση, μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και είναι οι άνθρωποι που αλλάζουν τις «κασέτες» των επαναλήψεων στη ροή.

Τα ψέματα στην ανακοίνωση της 7ης Απριλίου είναι αυταπόδεικτα.

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.». To Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει παραιτηθεί σύσσωμο, αντιλαμβανόμενο τις ποινικές ευθύνες που θα αντιμετωπίσει, καθώς η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει παραβιάσει κάθε νόμο και εργασιακή διάταξη τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κύριος Μήτραινας, που παραμένει στη θέση του μέχρι να αντικατασταθεί στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, δήλωσε στους εργαζόμενους ότι δεν έχει ιδέα ποιος συνέταξε και διένειμε στα ΜΜΕ τη ψευδή επιστολή και ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε για την  ύπαρξή της, διαβάζοντας τα site!

Η ανακοίνωση «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ A.E.» της 7/04/2018 αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας – της οποίας οι συντάκτες -και εκείνοι που τη διένειμαν στα ΜΜΕ- θα κληθούν να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.  

Τέρμα πια η ανοχή των εργαζομένων στα αδίστακτα τσακάλια του καναλιού, που πιστεύουν ότι ακόμα και τώρα μπορούν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη με ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες.

Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι το Mega εισήλθε στην κρίση διότι οι παλιοί μέτοχοι αρνήθηκαν να κάνουν Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και βρέθηκε στον γκρεμό διότι οι νέοι μέτοχοι τίναξαν στον αέρα το σχέδιο της Grand Thorton, στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι τράπεζες.

Τις μπούρδες περί «σκοτεινών ανταγωνιστών» και «σχεδίων συνομωσίας» δεν τις αγοράζει κανείς πια.

Τα μόνα εμπόδια επαναλειτουργίας του Mega είναι οι μέτοχοί του και τα… τσακάλια σαν κι αυτά που συνέταξαν και δημοσιοποίησαν την επαίσχυντη ανακοίνωση.

Ας το καταλάβουν όμως μια και καλή:

Mega με 140 εργαζόμενους, χωρίς την εξόφληση και αποζημίωση των άλλων 280, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Έχουμε με το μέρος μας τον νόμο, το δίκαιο και το ηθικό.

Ενώ τα τσακάλια έχουν μόνο τη μαυρίλα της ψυχής τους.

Καλούμε τους μετόχους του Mega Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Σαββίδη να αποδοκιμάσουν τη δήθεν «ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».  

Καλούμε επίσης την ΕΤΙΤΑ, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να διερευνήσουν εάν μέλη τους συμμετείχαν στη σύνταξη και τη διανομή της ανακοίνωσης που ουσιαστικά ζητά να πεταχτούν στον δρόμο 280 εργαζόμενοι. Η παραδειγματική καταγγελία και διαπόμπευσή τους, είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις μας.   

Οι αγωνιούντες αλλά όχι φοβισμένοι,            

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega – 10 Απριλίου 2018.  

Και ακολουθεί η ανακοίνωση που το μοναδικό μη παραιτημένο μέλος του ΔΣ του Μεγκα αρνείται ότι την έγραψε και την υπέγραψε:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία.. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. παρέχει τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα λογιστικά της βιβλία:

• Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ’ εκείνον τον χρόνο- 88 εκ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.
Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη – χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.

• Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ.

• Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες – μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

• Στην DIGEA Α.Ε. (εταιρεία ψηφιακού πάροχου) έχει καταβληθεί από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 το ποσό των 1.783.000 ευρώ.

 Επιπλέον έχουν επιβληθεί υπέρ εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δυνάμει δικαστικών αποφάσεων, εις βάρος διαφημιστικών εταιρειών – πελατών του MEGA, κατασχέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ, από τις οποίες έχει ήδη εισπραχθεί από εργαζόμενους το ποσόν των 2,6 εκ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA.
Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top