10/12/2022

Οι Ception of Ty μας συστήνουν τον «αδελφό Γκάμπριελ», σε μια Αθήνα που ίσως κάποιοι κάνουν ότι δε τη βλέπουν (Video)

Ception

Ένας άγγελος έπεσε στην Αθήνα, πριν τη λαίλαπα του Κορωνοϊού και μας κοιτάζει χαμογελαστός, και αινιγματικός. Εμάς και την πόλη.

Το νέο βίντεο των Ception of Ty με τίτλο «Brother Gabriel» είναι το πρώτο μουσικό βίντεο του νέου album Essays on Nothing που θα περιλαμβάνει 8 κομμάτια (έχουν 4 concept video για το πρώτο album) ενώ ετοιμάζουν, άλλα τρία σίγουρα.

Φαινομενικά σαν το πιο αταίριαστο ζευγάρι, ο Ντίνος Τσέλης και ο Χρήστος Πυθαράς έφτιαξαν τους Ception of Ty πριν δύο χρόνια και το 2018 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album Asymmetry Generosity.
Τον Απρίλη, πάλι από τον καναπέ, πάλι με το τοσοδούλι μικροφωνάκι τους, πάλι με καφέ και τσιγάρα (κανείς τους δεν πολυ-αντέχει το αλκοόλ για πιο κουλ καταστάσεις) ετοιμάζουν το δεύτερο album τους, Essays on Nothing που θα περιλαμβάνει 8 κομμάτια.

Η ιδέα και η απόπειρα τους είναι να επικοινωνήσουν κάτι από την αισθαντικότητα που κουβαλούν οι ίδιοι για τη κατάσταση των πραγμάτων. Ο Χρήστος γράφει τους στίχους και τους απαγγέλλει και ο Ντίνος βρίσκει τις μελωδίες και δημιουργεί τις μουσικές συνθέσεις που δίνουν ύφος και ατμόσφαιρα στις συνήθως παράφωνες και φάλτσες ηχογραφήσεις του Χρήστου.

Info:

Ο Χρήστος Πυθαράς γεννήθηκε το Δεκέμβρη του ΄81. Από πιτσιρίκι μαγεύτηκε με το κόμικ σύμπαν της Marvel και μεγαλώνοντας υπερπορώθηκε με το NBA.
Έχει γράψει και  σκηνοθετήσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, για το θέατρο και μουσικά βίντεο.
Από τις εκδόσεις Αστάρτη κυκλοφορούν δυο ποιητικές συλλογές που έχει γράψει, «Η παρουσία μου κάτω από τα πόδια σου» (2019) και «Λευκές Μέρες» (2012). Θέλει να σκηνοθετήσει και άλλες μικρού και μεγάλους μήκους ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά βίντεο. Συνήθως, περνάει χρόνο με το σκύλο του.

‘Όνειρο του Ντίνου Τσέλη ήταν να ασχοληθεί κάποια στιγμή με τη μουσική σύνθεση ταινιών, κάτι που κατάφερε πριν από 10 περίπου χρόνια. Έκτοτε έχει κάνει τη μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε θέατρο και σε κάποια διαφημιστικά σποτ. Με τον Χρήστο συνεργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια ως μουσικός στις ταινίες του. 

   


mm
About Γιάννης Καφάτος 2032 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. «Superbeing», καινούργιο κομμάτι από τους Ception of Ty (Video) - viewtag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*