30/09/2023

Οι Greek Instagramers Events στην PHOTOVISION 2022 | The day after…

Instagramers

Η φωτογραφική ομάδα Greek Instagramers Events παρουσίασε την έκθεση “FACES στην Photovision 2022 | The Day After”,  δίνοντας δυναμικό παρώνστην μεγαλύτερη και εγκυρότερη έκθεση για την φωτογραφία, το βίντεο, την εκτύπωση και τις εφαρμογές τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χιλιάδες επισκέπτες της φετινής Photovision η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2022 στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO).

Ανταποκρινόμενη στο ευρύτερο θέμα της φετινής Photovision που ήταν το πορτραίτο, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις ομορφότερες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην ιστορία των καλλιτεχνικών της δράσεων. Η έκθεση με την ποικιλομορφία της ανέδειξε τις διαφορετικές πτυχές ενός πορτραίτου και της ανθρώπινης προσωπογραφίας, αφηγήθηκε ιστορίες ανθρώπων δημιουργώντας στους θεατές αμέτρητα συναισθήματα και απέσπασε θερμά σχόλια από όσους την επισκέφτηκαν.

Για την δημιουργία της έκθεσης “FACES”, η ομάδα Greek Instagramers Events διοργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε θερμή ανταπόκριση από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους πανελλαδικά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 180 και οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τις 1500. Στην έκθεση συμμετείχαν 74 φωτογράφοι με 74 έργα.

Την έκθεση φωτογραφίας επιμελήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη οι οποίοι τα τελευταία 9 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας έχουν διοργανώσει πάνω από 40 εκθέσεις, διαγωνισμούς φωτογραφίας και άλλα φωτογραφικά projects.

Ο Γιώργος Βέργαδος, ιδρυτικό μέλος των “Greek Instagramers Events” δήλωσε: «Η ομάδα μας συμμετείχε στην Photovision για 3η χρονιά παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση “FACES”. Όταν μάθαμε το θέμα της φετινής διοργάνωσης που ήταν το πορτραίτο, ενθουσιαστήκαμε και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας που θα ανταποκρίνεται στο θέμα μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις. Οι συμμετοχές που λάβαμε μας εντυπωσίασαν και διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο ανεβασμένο είναι το επίπεδο στην τέχνη της φωτογραφίας στη χώρα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες για το ταλέντο και την δημιουργική τους ματιά, το Περιοδικό Φωτογράφος και την Be Best για την τέλεια διοργάνωση της Photovision, όλες τις φωτογραφικές ομάδες που έλαβαν μέρος σε αυτό τον θεσμό παρουσιάζοντας εξαιρετικές δουλειές!»

Η Έλλη Αγιαννίδη, ιδρυτικό μέλος των “Greek Instagramers Events” δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά, η ομάδα μας συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά στον θεσμό της PHOTOVISION, την μεγαλύτερη γιορτή της φωτογραφίας παρουσιάζοντας την ομαδική καλλιτεχνική έκθεση FACES, η οποία απέσπασε θερμά σχόλια από όσους την επισκέφτηκαν. Η συγκίνηση είναι μεγάλη που μετά από μια περίοδο που ανέτρεψε την πραγματικότητα μας,  καταφέραμε όλοι οι παράγοντες της φωτογραφίας να ξανασυναντηθούμε με αισιοδοξία και χαρά. Το αποτέλεσμα της συνολικής διοργάνωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εύχομαι η PHOTOVISION να αποτελέσει το έναυσμα μιας νέας ελπιδοφόρας περιόδου που θα παροτρύνει  το φωτογραφικό κοινό σε νέες δημιουργικές εκφράσεις και πρωτοβουλίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φωτογράφους της έκθεσης FACES, που με το ταλέντο τους και την δημιουργικότητα τους συνέβαλαν στην δημιουργία μιας υπέροχης έκθεσης που άφησε το αποτύπωμα της στην φετινή PHOTOVISION και πάνω από όλα το περιοδικό Φωτογράφος και την BeBest για την τέλεια διοργάνωση και εμπιστοσύνη.»

Ο Τάκης Τζίμας, Εκδότης του Περιοδικού ΦΩΤΟγράφος δήλωσε: «Καταπληκτική η δουλειά σας, μας ομορφύνατε την έκθεση, όμορφες οι «φατσούλες» σας, πολύ ωραίο το editing! Μας ενθουσιάσατε. Καλή συνέχεια και στο περιοδικό έχετε μια θέση στο επόμενο τεύχος!»

Ο Ευάγγελος Χαραλάμπους, Διευθύνων Σύμβουλος BeBest δήλωσε: «Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν πάρα πολύ την Έλλη, τον Γιώργο και όλη την υπέροχη ομάδα Greek Instagramers Events για την υποστήριξη που είχαμε και αυτή την χρονιά. Η PHOTOVISION 2022 | The day after έφτασε στο τέλος της με απόλυτη επιτυχία, μια επιτυχία που οφείλεται σε όλους τους εκθέτες και όλους εσάς, που χάρη στην δική σας «τρέλα» κάναμε πραγματικότητα μια διοργάνωση σε δύσκολες πραγματικά εποχές. Στείλαμε όμως ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη. Χαμόγελα, φωτογραφικά χαμόγελα, που θα κυκλοφορήσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

Χορηγός έκθεσης: GRAPHICON – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Εταιρία Εκτυπώσεων και Γραφικών Τεχνών. Διεύθυνση: Μάγερ 15, Αθήνα, T:2103613992.

Αφίσα έκθεσης: Νατάσσα Λαντζάκη – Γραφίστρια. www.natassalantzaki.com

Οι Greek Instagramers Events”, ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Σήμερα αποτελούν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα με χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και φωτογραφικές εμπειρίες για τους φίλους της φωτογραφίας και συνεργασίες με Δήμους, Πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς διοργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων. Το 2019 έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς Ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media. Όλες οι δράσεις της ομάδας είναι εθελοντικές και ανακοινώνονται ανοιχτά στο Instagram και στο Facebook με ελεύθερη συμμετοχή.

Ενημέρωση για όλες τις δράσεις της ομάδας Greek Instagramers Events:

Site: www.grevents.gr, Facebook: grevents.gr, Instagram: @gr_events, Twitter: @egrevents, Hashtag: #GR_Events


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*