Οι Stranglers επέστρεψαν, απολαυστικοί και πάντα ξεσηκωτικοί με το Dark Matters!!!

Οι Stranglers επέστρεψαν λίγο πριν εκπνεύσει το 2021 με ένα άλμπουμ που αναπόφευκτα σημαδεύτηκε από τον χαμό του Dave Greenfield, πριν από ένα χρόνο που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό.

Οι επιζώντες ορίτζιναλ μουσικοί της μπάντας, JJ Burnel, Baz Warne και το νέο μέλος Jim Macaulay ολοκλήρωσαν το Dark Matters, το πρώτο τους άλμπουμ μετά το 2012 που περιέχει το τραγούδι «And if you should see Dave…» έναν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο σύντροφό τους.

Ο JJ Burnel αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί πριν τον θάνατο του Dave και ότι θεωρεί ότι είναι από τις καλύτερες ηχογραφήσεις του γκρουπ.

Ο Dave Greenfield παίζει στα 8 από τα 11 κομμάτια του άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στα στούντιο της μπάντας στο Σόμερσετ και στην Νότια Γαλλία με τον παραγωγό των Stranglers Louie Nicastro.

Ακούγοντας το άλμπουμ νιώθεις την ενέργεια και την σπίθα που χρόνια τώρα οι στραγκαλιστές μας έχουν συνηθίσει.

Το Dark Matters έφτασε στο Νο 4 του αγγλικού chart και θεωρείται από τους κριτικούς ως το καλύτερο άλμπουμ τους εδώ και δεκαετίες!!!

Η μπάντα προτείνει ως radio tracks τα This Song / And If You Should See Dave… / If Something’s Gonna Kill Me (It Might As Well Be Love) / Payday

Προσωπικά επιλέγω το Water που ανοίγει το άλμπουμ και το 9ο τρακ, The last men on the moon, που με έκαναν να σηκωθώ να χορέψω!

Οι Stranglers θα είναι πάντα η μπάντα που μας ξεσήκωνε στα πάρτι και ελπίζουμε να μας κρατάνε τα πόδια μας να μας ξεσηκώνει ακόμη!

Ανακαλύψτε το Dark Matters – κυκλοφορεί από τη Rockarolla

Γιάννης Καφάτος

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top