24/05/2024

«Όταν ήμασταν μικροί»: Ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα του Oliver Lovrenski

«Όταν ήμασταν μικροί»

«Όταν ήμασταν μικροί»: Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα ενηλικίωσης, που απεικονίζει την πραγματικότητα τεσσάρων αγοριών σε μια σύγχρονη πόλη. Οργή, τρυφερότητα, και πάρα πολύ σύγχρονος τρόπος γραφής, παραδίδουν ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα. Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

Είναι νέοι, μες στην όρεξη, την οργή και τα χάπια. Θέλουν να κατακτήσουν τους δρόμους. Θέλουν όσα δεν είχαν ποτέ. Ο Ίβορ και οι κολλητοί του, ο Μάρκο, ο Γιούνας και ο Αρζάν, είναι δεκάξι χρονών, ζουν ο ένας για τον άλλον, και κατρακυλούν όλο και βαθύτερα στη μέθη, τη βία, την παραβατικότητα. Εκεί όμως καταφέρνουν να βρουν το γέλιο και την αγάπη, αποδεικνύοντας πως ο ακατάλυτος δεσμός που τους ενώνει είναι και αυτός που θα τους σώσει. Ένα εκρηκτικό βιβλίο για τη φιλία, το πένθος, τον εθισμό και την επιβίωση στο Όσλο του σήμερα. Μια σπάνια λογοτεχνική ματιά στο σκληρό περιβάλλον της σύγχρονης μεγαλούπολης, όπου η ζεστασιά και το χιούμορ απειλούνται συνεχώς αλλά δεν εκλείπουν.

Ένα εκδοτικό φαινόμενο.
Μια πολλά υποσχόμενη σύγχρονη φωνή
από τη Νορβηγία.

Διαβάστε λίγες σελίδες από το βιβλίο στο Λινκ

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ισχυρά μηνύματα από τη ζωή του δρόμου. Ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό ταλέντο, είτε γράφει για μια απούσα πατρική φιγούρα είτε για την αποτυχημένη προσπάθεια να βρει επιτέλους κοπέλα – είτε, όταν η πραγματικότητα εισβάλλει με βία, για τότε που ένας από τους πιο καλούς και σκληρούς του φίλους πεθαίνει.
Adresseavisen

Ένα εκρηκτικό ντεμπούτο από το χείλος της αβύσσου. Ο Lovrenski γράφει με μια ενέργεια δυσεύρετη στη σύγχρονη νορβηγική λογοτεχνία.
Dagens Naeringsliv

Το ύφος είναι φρενήρες, όπως αρμόζει στις ζωές που περιγράφει, υπνωτίζοντάς μας χωρίς να μας κουράζει.
Bok 365

Ο Lovrenski τραβάει λεπτές πινελιές χιούμορ και αγάπης γύρω από τους χαρακτήρες του, σε αυτή τη σκοτεινή ζωή που διαβαίνει παρέα με τους τρεις σωματοφύλακες, τους φίλους του.
Klassekampen

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Oliver Lovrenski ( Όλιβερ Λοβρένσκι), γεννήθηκε στην Κροατία το 2003 και μεγάλωσε στη Νορβηγία όπου και ζει. Το Όταν ήμασταν μικροί είναι το πρώτο του βιβλίο. Μέσα σε έναν χρόνο από την κυκλοφορία του έχει γίνει μπεστ σέλερ στη Νορβηγία και μεταφράζεται σε 15 γλώσσες.

Είναι ο νεαρότερος συγγραφέας που κερδίζει το Norwegian Booksellers’ Prize, έχει τιμηθεί με το The Oslo City Artist Prize και ήταν υποψήφιος για το Tarjei Vesaas’ Debutant Prize, το Norwegian Radio’s Literary Award και το Brage Prize (Best fiction of the year)., γεννήθηκε στην Κροατία το 2003 και ζει στη Νορβηγία. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση στη Νορβηγία πριν καν εκδοθεί.

Γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία της χρονιάς από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του έως και σήμερα. Έχει ήδη κερδίσει το Norwegian Booksellers’ Prize, ενώ είναι υποψήφιο και για το Norwegian Radio’s Literary Award και έχει κλείσει ήδη 15 μεταφραστικές συμφωνίες.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*