Όταν ο Spielberg μιλάει, εμείς απλά ακούμε

Η ομιλία του σκηνοθέτη Steven Spielberg στους απόφοιτους του Χάρβαρντ ήταν «χωρίς καμιά διάθεση απολογίας, συναισθηματική», αλλά όχι και απολύτως ρομαντική.

«Ένας ήρωας έχει ανάγκη από έναν κακό για να νικήσει και εσείς είστε όλοι πολύ τυχεροί. Ο κόσμος είναι γεμάτος με τέρατα,» είπε. «Υπάρχει ρατσισμός, ομοφοβία, εθνικός μίσος, πολιτικό μίσος και θρησκευτικό μίσος».

Αν και ο Spielebrg δεν ανέφερε άμεσα τον Donald Trump στην ομιλία που έδωσε στην τελετήαπονομής, είπε το εξής αστείο: «Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο διάσημος σκηνοθέτης παράτησε το κολέγιο στο δεύτερο έτος για να δεχθεί μία δουλειάστην Universal Studios. Υποσχέθηκε στους γονείς του ότι θα επέστρεφε εάν αποτύγχανε ως σκηνοθέτης. «Πήγε καλά,» αστειεύτηκε

Ο Spielberg ήξερε ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελε να κυνηγήσει, αλλά αναγνώρισε ότι πολλοί απόφοιτοι που τον άκουγαν ίσως να μην ήξεραν. «Ίσως κάθεστε εδώ, προσπαθώντας να σκεφτείτε πώς να πείτε στους γονείς σας ότι θέλετε να γίνετε γιατρός και όχι ένας σεναριογράφος κωμωδιών,» είπε. «Αυτό που θα διαλέξετε να κάνετε στη συνέχεια είναι αυτόπου θα καθορίσει τον χαρακτήρα σας».

«Η δουλειά μου είναι να δημιουργήσω έναν κόσμο που κρατάει δύο ώρες», είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του. «Η δική σας δουλειά είναι να δημιουργήσετε ένα κόσμο που θα διαρκέσει για πάντα. Είστε οι καινοτόμοι του μέλλοντος, αυτοί που θα μας κινητοποιήσουν, οι ηγέτες, αυτοί που θα μας φροντίσουν».

Ο δημιουργός διάσημων ταινιών, όπως είναι οι «Jaws», «Indiana Jones» και «Lincoln», είπε ότι, αν και στις ταινίες του υπάρχει πάντα μία καθοριστική στιγμή για τον πρωταγωνιστή, η πραγματικότητα είναι περισσότερο πολύπλοκη. «Η ζωή είναι μία σειρά από τέτοιες στιγμές».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους αποφοίτους «ένα ευτυχισμένο τέλος α λα Hollywood. Ελπίζω ότι θα είναι γεμάτο με δικαιοσύνη και ειρήνη,» είπε. «Ελπίζω να νικήσετε τον T­Rex, να πιάσετε τον εγκληματία, και, για χάρη τον γονιών σας, μία στο τόσο, να πηγαίνετε σπίτι, όπως ο E.T.».

Θεωρείτε οτι πρέπει να σχολιάσουμε αυτή την ομιλία;

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top