25/06/2022

Όταν σε θέλει η γ@@@@@ η τύχη!


Πρόσέξτε με λίγο! Πεθαίνει ο υπέργηρος παππούς και σας αφήνει κληρονομιά όλα του τα υπάρχοντα! Έρχεται η ώρα και κοιτάτε τη κληρονομιά σας! Άντε κανένα ρολόϊ,καν κτηματάκι στο χωριό και στην καλύτερη(;) περίπτωση το σπιτάκι στο χωριό!

Ε! Είστε γκαντέμηδες!

Γιατί; Γιατί υπάρχει Αγγλος που μετά απο δέκα χρόνια κοίταξε να δει τι του είχε αφήσει ο παππούς του και βρήκε ένα εκπληκτικά, σπάνιο, χρυσό στέμμα που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 2.300 ετών, κάτω από το… κρεβάτι του εξοχικού του σπιτιού.

Το λεπτεπίλεπτο ελληνικό στεφάνι μυρτιάς, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 300 π.Χ., βρέθηκε μέσα σε εφημερίδες σε ένα χαρτόκουτο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ένιωσε έκπληκτος από το εύρημα. Μάλιστα, το σοκ που υπέστη ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όταν ένας εκτιμητής του είπε πως το πολύτιμο τεχνούργημα αξίζει τουλάχιστον 130.000 ευρώ.

Ένας εκτιμητής μάλιστα είπε

Είναι πολύ δύσκολο να χρονολογηθούν χρυσά στεφάνια αυτού του τύπου. Στιλιστικά ανήκει σε μια κατηγορία που χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο και το σχήμα του μπορεί να υποδεικνύει πως κατασκευάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει μήκος 20 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 100 γραμμάρια. Είναι από καθαρό χρυσό και χειροποίητο και θα είχε σφυρηλατηθεί από έναν χρυσοχόο. Το στεφάνι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεδομένου ότι είναι 2.300 ετών”.

Δεν ξέρω καθόλου τους νόμους για αυτές τις περιπτώσεις αλλά ο ευτυχής κληρονόμος θα

πάρει απο την δημοπρασία που θα βγάλει το στεφάνι αυτές τις μέρες, πολλές χιλιάδες λίρες .

Τι και αν ο παππούς του ήταν κλεπταποδόχος η ενδεχομένως να έκλεψε και μόνος του το στεφάνι;

 

(Συνολικές Επισκέψεις 237, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*