25/02/2020

Παλιά οι ζαρντινιέρες χτύπαγαν φοιτητές, τώρα ανθίζουν …βιβλία

οι ζαρντινιέρες

Οι ζαρντινιέρες είναι πολύ χρήσιμα ανθρώπινα κατασκευάσματα. 
Βασικός τους στόχος να δημιουργήσουν την αίσθηση ευρυχωρίας στα φυτά, που στενάζουν στην στενότητα μιας γλάστρας.

Η αλήθεια είναι ότι σε μια δύο ζαρντινιέρες μπορείς να έχεις ένα μικρούλι, τόσο δα, μποστανάκι ακόμη και στο μπαλκόνι και να κόβεις τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρόκα, καμια τοματούλα, πιπεριές ή και μελιτζάνες και γενικώς εύκολα ή πιο δύσκολα ζαρζαβατικά.
Μπορείς φυσικά να έχεις μια πρασινάδα για να μη βλέπεις τη μούρη του απέναντι και να μη σε βλέπει κι αυτός όταν βγαίνεις με το βρακί στο μπαλκόνι.

Στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία η ζαρντινιέρα κατηγορήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμού φοιτητή εκ Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί έτσι από μόνο του έπερνε φόρα και χτύπαγε το πρόσωπο του στη ζαρντινιέρα μέχρι που πήγε ημιθανής στο νοσοκομείο. Ευτυχώς μετά από λίγα χρόνια και πολλές δικαστικές ώρες η τιμή της ζαρντινιέρας αποκαταστάθηκε και η ετυμηγορία ότι ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από άνδρες των ΜΑΤ γράφτηκε στο λαμπρό βιβλίο των πεπραγμένων της Ελληνικής Αστυνομίας εν καιρώ Δημοκρατίας.

Και να που η ζαρντινιέρα, η μυριοκατουρημένη, στη γωνία της Αφροδίτης με την Αιόλου στο Παλαιό Φάληρο έχει κι άλλη μια χρήση: Βιβλιοθήκη. Ή νεκροταφείο βιβλίων. Και τα δύο στέκουν. Μπελ, αστυνομική και αισθηματική λογοτεχνία, ένα γαλλικό λεξικό και μια σύνοψις της Μεγάλης εβδομάδας ήταν βάρος για κάποιον και τα ξαλάφρωσε στην ξαχασμένη, μόνο με το χώμα της, ζαρντινιέρα. 

οι ζαρντινιέρες

Άμα ο άλλος είναι ευρηματικός!

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 105, 1 επισκέψεις σήμερα)
Bad Rabbit - Νέο κύμα Ransomware έχει μολύνει χιλιάδες υπολογιστές
T-shirt Stories: To νέρο ...φρούτο της Χίου (και η ντροπή όλων μας)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1697 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*