02/07/2022

Πίνετε Τζιν(τόνικ), σκέτο καφέ και σας αρέσουν τα πικρά; Μήπως είστε σαδιστές και ψυχοπαθείς;

Πίνετε Τζιν(τόνικ)

Εάν απολαμβάνετε το τζιν τόνικ, τον σκέτο καφέ, τη μαύρη σοκολάτα και γενικά σας αρέσουν οι πικρές γεύσεις, τότε συγγνώμη αλλά μπορεί να είστε αντικοινωνικοί, σαδιστές και ψυχοπαθείς!

Αυτό συμπεραίνει ομάδα Αυστριακών επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ σε μελέτη της, όπου διαπιστώθηκε ότι η απόλαυση των πικρών γεύσεων μπορεί να συνδέεται με περίεργα χαρακτηριστικά, όπως σαδισμός, ναρκισσισμός, μακιαβελλισμός και ψυχοπάθεια.

Στη μελέτη συμμετείχαν 953 άνθρωποι, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν γλυκές, αλμυρές και πικρές τροφές σε βαθμίδες και να εκτιμήσουν μέσω ερωτηματολογίων την συναισθηματική τους σταθερότητα.
Παράλληλα, πέρασαν μία δεύτερη δοκιμασία όπου απάντησαν σε πιο προσωπικές ερωτήσεις και εκεί μετρήθηκαν τα επίπεδα συναισθηματικής σταθερότητας και η τάση προς το σαδισμό!
Στις απαντήσεις περιλαμβάνονταν ατάκες του τύπου «Μου αρέσει να βασανίζω ανθρώπους» και «Μερικές φορές επαναλαμβάνω αγαπημένες μου σκηνές από ταινίες τρόμου».

Ο δρ. Κρίστιαν Σαγιόγλου και ο δρ. Tobias Greitemeyer, που συνέταξαν τη μελέτη ανέφεραν: τα συμπεράσματα από τις δύο έρευνες επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις είναι περισσότερο συνδεδεμένες με τάσεις σαδισμού και ψυχοπάθειας.

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε τζιν τόνικ ή σκέτο καφέ, ας είστε προσεκτικοί για το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την προσωπικότητά σας…

Περσυνή έρευνα από τους zoornalistas

(Συνολικές Επισκέψεις 460, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*