21/02/2024

“Πίστη” στην ανθρωπιά


Λίγο πριν βουτήξει στα νερά του Σαρωνικού και επιχειρήσει να φθάσει κολυμπώντας από τον Πειραιά στον Πόρο, ο γυμναστής και αθλητής Σπύρος Ροής, που ειδικεύεται στη βρεφική κολύμβηση και στην κολύμβηση για άτομα με ειδικές ανάγκες, μας μίλησε για την προσπάθειά του.

κολυμβηση3

«Η ιδέα προέκυψε πριν από περίπου ένα χρόνο. ‘Ήθελα να βοηθήσω με κάποιον τρόπο ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο Σύλλογος Πίστη είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που έχει δημιουργηθεί από γονείς που πάνω από όλα έχουν πονέσει και έχουν παλέψει μαζί με τα παιδιά τους. Φιλοξενεί και βοηθά παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Αυτό που πρόκειται να κάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στην καθημερινή μάχη αυτών των παιδιών… Αυτός ο αγώνας τους είναι κινητήριος δύναμη για μένα. Και ξέρω πως όταν κάποια στιγμή τα χεριά μου θα αρχίσουν να πονάνε η σκέψη τους θα είναι εκεί για να με τραβήξει… 

Πέρυσι κολύμπησα τον διάπλου του Ευβοϊκού κόλπου σ’ έναν υπέροχο αγώνα "ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2015" σαν πρεσβευτή της Πίστης. Έτσι και φέτος αποφάσισα να κάνω κάτι ανάλογο με στόχο την διάδοση και την ανάδειξη του πολύτιμου έργου καθώς και την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μέσα από δωρεές. 

Θα κάνω λοιπόν τον κολυμβητικό διάπλου του Σαρωνικού Κόλπου. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Πειραιά και καταλήγοντας στο νησί του Πόρου, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ένα κολυμβητικό εγχείρημα απόστασης περίπου 80 χλμ. (50 ν.μ.). 

Θα ξεκινήσω στις 31 Μαϊου και ύστερα από 16­17 χλμ θα φθάσω στη Σαλαμίνα στην περιοχή Περιστέρια. 

Την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσω για την Αίγινα, άλλα 18 χλμ και στις 2 του μηνός θα προσεγγίσω το Αγκίστρι. 

Στη συνέχεια θα κολυμπήσω ως το παραθαλάσσιο χωριό της χερσονήσου των Μεθάνων, τον Αγιο Γεώργιο. Στις 5 του μηνός θα τερματίσω στο λιμάνι του Πόρου. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά…!». 

-Είναι μεγάλη η απόσταση. Σίγουρα εγκυμονούν κίνδυνοι… 

«Το εγχείρημα σίγουρα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες .Ευελπιστώ ο καιρός να βοηθήσει. Επίσης δεν γνωρίζω τί ρεύματα μπορεί να συναντήσω αλλά για τον συγκεκριμένο σκοπό νομίζω ότι θα ξεπεράσω όλα τα προβλήματα. Σίγουρα υπάρχει ο φόβος της μη επίτευξης του στόχου… Υπάρχει και το ενδεχόμενο τραυματισμών. Αλλά πιστεύω ότι με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρω και θα δω το ρολόι του Πόρου να ξεπροβάλλει μπροστά μου την τελευταία ημέρα…!»

κολυμβηση1

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΣΤΗ


Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520 

Alpha Bank: 13000 200 200 8236

Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83 Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76

Eurobank: 0026.0426.34.01000944


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*