Πρεμιέρα νέας ψηφιακής παράστασης στο Ίδρυμα Ευγενίδου (βίντεο)

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος μας προσκαλεί η νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας».

Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα, που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, εώς τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσαν τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν τον δικό μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη. Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλας.

Στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα θεαματικό "ταξίδι" στους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και να θαυμάσουν σκηνές από καιρικά φαινόμενα που κόβουν την ανάσα.

Παράλληλα θα έχουν την δυναντότητα να απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες, όπως το Πολικό Σέλας, ακριβώς όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός δύο διάσημων δημιουργών παραστάσεων πλανητάριου, του Terence Murtagh και του Robin Sip.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαίες αυτές απεικονίσεις του Πολικού Σέλας αποτελούν προϊόν μακροχρόνιας, όσο και επίπονης διαδικασίας των δύο δημιουργών, αφού πραγματοποιήθηκαν μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, με δύο προβολές, στις 18:30 και τις 20:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητα θα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνει από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικού σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]. Οι σκύλοι, οδηγού τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Η παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

Φωτογραφικό υλικό της παράστασης μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top