26/06/2022

Πρώην υπουργός: ‘Εμείς οι ‘πουτάνες του Νότου’ να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ’


Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ με τις οποίες κατηγορεί τους νότιους ότι "τα 'φαγαν το ποτέ και τις γυναίκες" έχουν προκαλέσει έκρηξη οργής στον Νότο.

Πρώην πρωθυπουργοί, νυν ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ευρωβουλευτές του ζητούν να πάρει πίσω τις απαράδεκτες δηλώσεις και να παραιτηθεί. Την πιο έντονη θέση απέναντι σ' αυτές τις δηλώσεις στην Ελλάδα είχε η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου.»

https://www.facebook.com/athanasia.anagnostopoulou.77/posts/1855266141420809

(Συνολικές Επισκέψεις 992, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*