Δέκα χρόνια και 49 κυκλοφορίες μετά, ο Χρήστος Αλεξόπουλος, (συνθέτης, μουσικός και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Puzzlemusik) κάνει μια αποτίμηση των όσων προηγήθηκαν, καθώς το παζλ διευρύνεται και ολοένα εμπλουτίζεται από μουσικές προτάσεις που αγνοούν τα στεγανά που υπαγόρευε άλλοτε ο τίτλος ”ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία”.
Κάθε νέα κυκλοφορία και μια έκπληξη: ονειρική pop, εγχώρια jazz, ηλεκτρική έφοδος ή ποίηση με αβαγκαρντίστικες διαθέσεις;
Με ακατάβλητη διάθεση για ανίχνευση του εγχώριου ηχητικού τοπίου των ημερών μας, η Puzzlemusik γιορτάζει τα δεκάχρονά της βάζοντας στο εορταστικό πεδίο τους αποδέκτες της δουλειάς της, επαγγελματίες και μη, για να προ(σ)καλέσει σ’έναν διάλογο που στόχο έχει να αφήσει εντέλει κάτι πολύ περισσότερο από την επίγευση μιας γιορτής.
– Συμπληρώθηκαν ήδη δέκα χρόνια από τότε που το δισκογραφικό εγχείρημα, με την εύγλωττη ονομασία Puzzlemusik, τέθηκε σε λειτουργία. Ποιά ανάγκη ”γέννησε” αυτό το παιδί;
Το 2006 οπότε και «γεννήθηκε» η εταιρεία ήταν εξαιρετικά δύσκολο (συχνά αδύνατο) να κυκλοφορήσει ένα καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα τη δουλειά του αν δεν πληρούσε τις … ηχητικές προϋποθέσεις κάποιων συγκεκριμένων μουσικών ρευμάτων. Για να κυκλοφορήσει κάτι έπρεπε λίγο – πολύ να ενταχθεί σε συγκεκριμένα «κουτάκια».
Κάτω από αυτήν την φαινομενικά αδιατάρακτη ηχητική επιφάνεια (όπως αυτή είχε διαμορφωθεί περίπου μέσα στην προηγούμενη δεκαετία 1996–2006 όπου είχαν εμφανιστεί μαζεμένα και με πολύ δυναμικό τρόπο πολλά καινούργια ονόματα) έβραζε ο τόπος. Έβραζε ο τόπος με δημιουργούς που είχαν κάτι καινούργιο ή κάτι διαφορετικό να πουν, δεν είχαν όμως μία πλατφορμα που σαν εφαλτήριο θα τους βοηθούσε να αναπτυχθούν. Δεν ήταν ο μόνος λόγος της δημιουργίας της Puzzlemusik αλλά ήταν σίγουρα μια βασική ανάγκη όπως λες.
– Η στιγμή της δημιουργίας της δισκογραφικής εταιρίας βρίσκεται στο μεταίχμιο του απόηχου της ”ευφορίας” λόγω ολυμπιακών αγώνων και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον ωστόσο είναι πολύ διαφορετικό. Πόσο και πώς επηρεάστηκε η δραστηριότητά σας;
Η στιγμή της δημιουργίας της Puzzlemusik ήταν πράγματι στο μεταίχμιο που σωστά περιγράφεις. Αυτή η «ευφορία» όμως δεν ίσχυε για την δισκογραφία μιας και η δική της κρίση μετρούσε ήδη αρκετά χρόνια ύπαρξης. Αρκετά πριν την Ολυμπιάδα ήδη. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά όταν ξεκινούσαμε την εταιρεία ότι λίγο-πολύ όλοι οι εμπλεκόμενοι με την δισκογραφία θεωρούσαν ότι το «βαρέλι είχε πιάσει πάτο» και ότι η κρίση της δισκογραφίας δεν θα βάθαινε περισσότερο. Πού να ξέραμε τότε…
Υπήρχε βέβαια από την άλλη – και εξαιτίας της «ευφορίας» που αναφέρεις – η ελπίδα ότι όλο αυτό το πράγμα θα τελείωνε και τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Κάτι που δεν μπορείς να το πεις σήμερα που κατά μία έννοια δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει από μέρα σε μέρα.
Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι ότι η Puzzlemusik έτσι και αλλιώς ξεκίνησε ως μια μικρή βάρκα εν μέσω καταιγίδας που έκανε ακόμη και τα υπερωκεάνια να κλυδωνίζονται. Ξεκίνησε στα δύσκολα, έστησε δομές στα δύσκολα και ως εκ τούτου ξέρει να επιβιώνει μέσα στα δύσκολα…
– Το κριτήριο της επιλογής για την κυκλοφορία ενός άλμπουμ ήταν και παραμένει το να σε ικανοποιεί ως ακροατή. Έχει υπάρξει κάποια αναπάντεχη πρόταση που ανέτρεψε τη βασική αυτή αρχή ή που να σε έκανε να επανεξετάσεις κάποιες πεποιθήσεις σου;
Βασικό κριτήριο επιλογής είναι αυτό. Πράγματι. Αλλά δεν αρκούσε μόνο αυτό. Και ακόμη δεν αρκεί. Με ενδιαφέρει το άλμπουμ να έχει ένα ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα. Να φέρει με κάποιον τρόπο μία πρόταση. Αν πρόκειται για έναν φόρο τιμής σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος ή για μία (με γνώση και μεράκι) προσκόλληση σε συγκεκριμένες φόρμες, τότε όσο και να μου αρέσει ως ακροατή δεν με ενδιαφέρει σαν κυκλοφορία.
Αναπάντεχες προτάσεις έχουμε τακτικά μπορώ να πω. Αλλά όχι τέτοιες που να με κάνουν να επανεξετάσω πεποιθήσεις. Εκτιμώ ότι δεν θα αλλάξει αυτό και στο μέλλον.
– Η ιδιότητά σου ως συνθέτη πόσο επηρεάζει τις επιλογές σου και τη σχέση σου με τους καλλιτέχνες που ανήκουν στο δυναμικό της Puzzlemusik;
Αυτό συνδέεται κατά κάποιον τρόπο και με την προηγούμενη ερώτηση και απάντηση. Όντας συνθέτης με ενδιαφέρει οι καλλιτέχνες με τους οποίους θα συνεργαστούμε να ενδιαφέρονται να στήσουν την πορεία τους σε βάθος χρόνου. Να είναι ταγμένοι σε αυτό που κάνουν και να επιθυμούν να εξελίσσονται «συν τω χρόνω». Επειδή ακριβώς είμαι συνθέτης κατά κανόνα μπορώ να αντιληφθώ αν ισχύει αυτό, ήδη από την ακρόαση του άλμπουμ ή του demo. Κι αν δεν είμαι σίγουρος, τότε μια χαλαρή συζήτηση γύρω από έναν καφέ αρκεί για να βεβαιωθώ αν ισχύει ή όχι. Το ότι είμαι συνθέτης επομένως, επηρεάζει τις επιλογές.
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, η σχέση μου με τους καλλιτέχνες είναι αυτή του δημιουργού προς δημιουργό. Αντιλαμβάνομαι πώς νιώθουν και πώς σκέφτονται. Τι θα ήθελαν για τη δουλειά τους και γιατί. Σε σχέση με το promo για παράδειγμα αλλά όχι μόνο. Επίσης, λόγω των συζητήσεών μας και της γενικότερης συνεργασίας μας, μαθαίνω πράγματα από ορισμένους και αντίστοιχα ορισμένοι μαθαίνουν πράγματα από εμένα. Είναι μια αμφίδρομη σχέση που μας κάνει όλους καλύτερους. Είναι άρα μία ιδιαίτερη συνθήκη που εξ ορισμού δύσκολα υπάρχει σε άλλες εταιρίες.
– Η λεγόμενη κρίση πόσο επηρέασε το εγχώριο μουσικό τοπίο και τι έχει αλλάξει από πλευράς ποιότητας αλλά και νοοτροπίας των ελληνικών σχημάτων και καλλιτεχνών στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας;
Παρατηρείται το εξής οξύμωρο. Εν μέσω κρίσης το εγχώριο μουσικό τοπίο να γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, όλο και πιο ποιοτικό, όλο και πιο συναρπαστικό.
Μάλλον έχει να κάνει με το ότι η κρίση έχει «σκοτώσει» τις ψευδαισθήσεις. Έχει σε μεγάλο βαθμό απομακρύνει όλους όσοι θα «έκοβαν βόλτες» δισκογραφικά και συναυλιακά με μύχιο ή και ξεκάθαρο πόθο να «πιάσουν την καλή».
Το ακόμη πιο οξύμωρο είναι ότι τα ελληνικά σχήματα έχουν στην πλειοψηφία τους αποκτήσει μια πιο επαγγελματική νοοτροπία από αυτή που υπήρχε στο παρελθόν. Τη στιγμή που η προοπτική του να ζουν από τη μουσική απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Από ότι φαίνεται παλαιότερα όποιος ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με τη μουσική (για οποιονδήποτε λόγο) αργά ή γρήγορα έμπαινε στη διαδικασία να το κάνει. Στις μέρες μας μάλλον ασχολούνται με την μουσική όσοι «καίγονται» να το κάνουν…
– Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τόσο μια σταθερή ποιοτική ανανέωση των μουσικών μας όσο και ένα άνοιγμα στη jazz από νέους μουσικούς, το οποίο μάλιστα η Puzzlemusik στηρίζει ιδιαίτερα. Πού αποδίδεις αυτή τη νέα ”γραφή” στα μουσικά πράγματα της χώρας μας;
Οι νέες γενιές μουσικών, συνολικά μιλώντας, βρίσκονται πολλά σκαλοπάτια πιο πάνω από την δική μου γενιά όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Το αναφέρω με κάθε ευκαιρία αυτό. Αυτό προφανώς οδηγεί σε άνοδο της ποιότητας σε όλους τους τομείς (σύνθεση, ενορχήστρωση, παραγωγή, απόδοση στα live και στις ηχογραφήσεις) καθώς και σε ενασχόληση με είδη που δεν τα «άγγιζαν» εύκολα οι προηγούμενες γενιές (βλ. π.χ. jazz).
Δεν έγινε από μόνο του όλο αυτό. Άρχισαν να αποδίδουν οι δομές των προηγούμενων δεκαετιών. Δηλαδή τα Μουσικά Σχολεία, το ΤΕΙ παραδοσιακών μουσικών οργάνων και φυσικά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι δομές χρειάζονται χρόνια για να αποδώσουν. Δεν φέρνουν αποτελέσματα από την μία σεζόν στην άλλη. Κι αν παρ’ελπίδα,λόγω κρίσης, οι δομές αυτές σταματήσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, τότε τα άσχημα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης θα φανούν στο όχι και τόσο κοντινό μέλλον.
Παράλληλα με τα παραπάνω, αρκετά ιδιωτικά Ωδεία τα τελευταία αρκετά χρόνια, επανδρώθηκαν με καθηγητές διαφορετικών, πιο ανοιχτών αντιλήψεων σε σχέση με το παρελθόν. Έχει βάλει το λιθαράκι του και αυτό.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι η πρόσβαση στην πληροφορία (παρτιτούρες, συγγράμματα, ασκήσεις, tutorials) είναι εξαιτίας του internet και της ψηφιακής τεχνολογίας εν γένει απείρως ευκολότερη από ότι ήταν στις προηγούμενες γενιές.
Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που έχουν οδηγήσει σε αυτή την ποιοτική ανανέωση των τελευταίων χρόνων. Και πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα που θα την ανακόψουν (αν τυχόν ανακοπεί).
– Μια ”ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία” πώς μπορεί σήμερα να επιβιώσει αλλά και να παίξει επιδραστικό ρόλο σε μια εποχή που τα εργαλεία της πληροφορίας έχουν αλλάξει ακολουθώντας τις νέες πλατφόρμες;
Μα… χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της εποχής και ακολουθώντας τις νέες πλατφόρμες φυσικά!
Έχουμε συνεργασία με την Believe Digital(έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς διανομείς στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, αν όχι τον μεγαλύτερο) η οποία φροντίζει να υπάρχει ο κατάλογος μας σε i-tunes, Google Play, Spotify, Tidal, Deezer, Shazam κλπ. ,κλπ.
Χρησιμοποιούμε τα social media (You Tube Channel, Facebook, Twitter).
Υπάρχει ένα καινούργιο πρόγραμμα συνεργασίας με δισκοπωλεία που τρέχει στο e-shop του site μας www.puzzlemusik.com
Παράλληλα κάνουμε τακτικά συνεργασίες (με διάφορες αφορμές) είτε με άλλες εταιρείες, είτε με επιχειρήσεις, είτε με φορείς. Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια έχουμε συνεργαστεί μία ή περισσότερες φορές με δισκογραφικές όπως η Inner Ear και η B-other Side, με την κολλεκτίβα Spinalonga, με τα Public (πέρα από το επίπεδο της διανομής), με την Αστική Μη Κερδοσκοπική ΑΜΑΚΑ. Πρόσφατα δεχτήκαμε την πρόταση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την έκδοση του άλμπουμ «Συγκατοίκηση» (Κ.Βήτα, Κορνήλιος Σελαμσής, ARTéfacts ensemble, Θεοδώρα Μπάκα). Σημαντικό το ότι κυκλοφορεί από εμάς και όχι από κάποια άλλη μεγαλύτερη εταιρεία.
Μου δίνεις και μια πολύ καλή αφορμή να διευκρινίσω το εξής:
Η Puzzlemusik είναι «ανεξάρτητη» ως προς τη δομή της, τον τρόπο λειτουργίας της και ως προς το ότι δεν εξαρτάται από κάποια «μαμά» εταιρεία. Δεν είναι όμως «ανεξάρτητη» όσον αφορά στο ρεπερτόριο που εκδίδει. Εμείς θεωρούμε ότι οι κυκλοφορίες μας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι μουσικές που αφορούν και στο ευρύ κοινό. Και όχι μόνο στο «ειδικό» κοινό στο οποίο παραδοσιακά θεωρείται ότι απευθύνονται οι «ανεξάρτητες» εταιρείες. Εξ αρχής το πιστεύαμε αυτό. Έτσι επιβιώσαμε κι έτσι πορευόμαστε.
Δεν νομίζω πάντως ότι έχουμε ακόμη τον επιδραστικό ρόλο που θα θέλαμε (και θα μπορούσαμε) να έχουμε. 10 χρόνια και 49 κυκλοφορίες μετά, έχουμε εγκαταστήσει ένα σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας που μας φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο εκεί έξω. Και ευχαριστούμε με κάθε ευκαιρία όσους συμβάλλουν σε αυτό. Αλλά ακόμη υπάρχουν μέσα ευρείας αναγνωσιμότητας ή ευρείας ακροαματικότητας που εξακολουθούν να μας αγνοούν. Καμιά φορά περνάει από το νου μας ότι μπορεί να είναι και λίγο ύποπτο και «εκ του πονηρού» αυτό. – Ποιο κομμάτι του ”παζλ” δε μας έχεις αποκαλύψει ακόμα;
Μαζί με την συν-ιδρύτρια της Puzzlemusik, την Αγγελική Δαρλάση, ο ρόλος της οποίας είναι ένα κομμάτι του «παζλ» που αποκαλύφθηκε προς τα έξω μόλις πρόσφατα, με αφορμή τα «10 χρόνια», προγραμματίζουμε πάντα από πολύ νωρίς τα επόμενα βήματα μας.
Ταυτόχρονα έχουμε μόνιμα ανοιχτές τις κεραίες μας για το καινούργιο, για την δημιουργική ανατροπή. Καμιά φορά κάνουμε ακόμη και όνειρα… Οπότε, είναι αρκετά τα κομμάτια του «παζλ» που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη!
– Κλείνοντας, ας τρέξουμε λίγο στο χρόνο κι ας φανταστούμε πως η Puzzlemusik γιορτάζει τα 20χρονά της. Πώς τα φαντάζεσαι; Και, για να επιστρέψουμε στην απτή πραγματικότητα, ποια είναι τα σχέδια για το άμεσο μέλλον;
Μου αρέσει πολύ αυτή η ερώτηση. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πώς να την απαντήσω. Θέλω να πω, ότι όταν ξεκινούσαμε δεν φανταζόμουν ότι θα γιορτάζαμε τα 10 χρόνια μας με ένα κυλιόμενο επετειακό event τέτοιων διαστάσεων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονταν δύο πάνελ, μία ανοιχτή συζήτηση, DJ sets, προβολές αρχειακού υλικού, και 9 live καλλιτεχνών (χώρια το pre-show και το after-show)!
Προχωράς βήμα – βήμα και κάποια στιγμή (όπως τώρα) κάνεις μια αποτίμηση.
Εν μέσω αυτής της αποτίμησης τρέχουν οι επετειακές μας εκδόσεις. Μόλις κυκλοφόρησε το προσωπικό μου “The MeanTime Sessions ep” με τα παραλειπόμενα των ηχογραφήσεων του MeanTime του 2012 που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο άλμπουμ αυτό. Πολύ σύντομα εκδίδεται για πρώτη φορά σε βινύλιο το “The Storyteller” του Γιώργου Κοντραφούρη (μια πρόταση που μας έγινε από τα Public,το βινύλιο θα διατίθεται αποκλειστικά εκεί). Στο πολύ κοντινό μέλλον, στην εκπνοή του 2016 θα κυκλοφορήσουν ακόμη δύο επετειακές συλλογές μόνο σε ψηφιακή μορφή (η πρώτη είχε βγει στις 21 Σεπτεμβρίου).
Όσον αφορά στην ροή των «κανονικών» – μη επετειακών – κυκλοφοριών, πριν τα Χριστούγεννα θα κυκλοφορήσει το νέο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη με τίτλο «Στοιχειωμένα Ποιήματα» στο οποίο συμμετέχει με τρόπο-έκπληξη ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ετοιμάζεται επίσης το δεύτερο άλμπουμ των Lower Cut.
Οι πρώτοι μήνες του 2017 θα μας βρουν με την κυκλοφορία του live album της Μαρίας Λατσίνου «Μια Ανάσα Μετά», το οποίο ήταν να κυκλοφορήσει αυτόν τον Νοέμβριο αλλά καθυστέρησε. Και ο Γιάννης Κασέτας έχει ξεκινήσει ηχογραφήσεις για νέο άλμπουμ.
Πλέον υπάρχει μια σταθερή ροή σε ότι κάνουμε. Φέτος όμως οι κυκλοφορίες έχουν πυκνώσει λόγω των επετειακών εκδόσεων.
Θάλεια Καραμολέγκου
Puzzlemusik ‘Καλώς ήρθατε στη γιορτή μας!
Στα live και τα live happenings τις τρεις αυτές μέρες συνολικά συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης):
Alex Drakos Trio, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Jane Doe, Next Step, Μαρία Λατσίνου, Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio, ARTéfacts ensemble, Κώστας Στεργίου (Misuse), Σωτήρης Δεμπόνος FarWest Mandolinistic Orchestra, Playground Theory, Yiannis Kassetas Group
Στα πάνελ και στην ανοιχτή συζήτηση τις τρεις αυτές μέρες συνολικά συμμετέχουν (αλφαβητικά): Χρήστος Αλεξόπουλος (Puzzlemusik), Θάλεια Καραμολέγκου (105.5 Στο Κόκκινο, ViewTag.gr), Χρήστος Καρυώτης (Feelgood Records), Κατερίνα Καφεντζή (En Lefko 87.7), Παναγιώτης Μένεγος (Popaganda.gr, En Lefko 87.7), Μάκης Μηλάτος (Athens Voice, 105.5 Στο Κόκκινο), Δημήτρης Μπούρας (Inner Ear), Γιάννης Παλαβούρας (Troll Radio), Χάρης Συμβουλίδης (Avopolis.gr) , Στυλιανός Τζιρίτας (105.5 Στο Κόκκινο, Music Paper).
DJ set: συνολικά και τις τρεις αυτές μέρες συμμετέχουν (αλφαβητικά): Διαμαντής Διαμαντίδης, Θάλεια Καραμολέγκου, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Day 1
Το πρώτο μέρος του προγράμματος (18.30 ως τις 20.30) περιλαμβάνει
Πάνελ με θέμα «Η δισκογραφία στα ‘00s και τώρα». Συντονίζει ο Χάρης Συμβουλίδης (Avopolis.gr). Συμμετέχουν: Χρήστος Καρυώτης (Feelgood Records), Δημήτρης Μπούρας (Inner Ear), Χρήστος Αλεξόπουλος (Puzzlemusik), Θάλεια Καραμολέγκου (105.5 Στο Κόκκινο, ViewTag.gr)
Ερωτήσεις, σχετικές με το θέμα μπορούν να υποβληθούν από το κοινό, τόσο κατά την διάρκεια του πάνελ όσο και τις μέρες πριν από αυτό, στο e-mail [email protected]
DJ set με επιλογές από τον κατάλογο της Puzzlemusik: Θάλεια Καραμολέγκου
Ακολουθούν LIVE:
20.30 Alex Drakos Trio 21.30 Μπάμπης Παπαδόπουλος electric solo 22.30 Jane Doe
Εμβόλιμα στα παραπάνω θα υπάρχουν σύντομης διάρκειας προβολές αρχειακού υλικού.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ως τις 20.00. Κατόπιν θα ισχύει εισιτήριο (τόσο για όσους θα έρθουν από τις 20.00 και μετά όσο και για όσους έχουν έρθει από νωρίς).
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Happy Hour: Στο πωλητήριο της Puzzlemusik που θα υπάρχει στο χώρο θα γίνεται έκπτωση στα cd και τα βινύλια στο διάστημα 18.30 με 19.30
Χώρος: ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων & Κοδριγκτώνος, Αθήνα
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Day 2
Το πρώτο μέρος του προγράμματος (18.30 ως τις 20.30) περιλαμβάνει
Πάνελ με θέμα «Ο ρόλος του ραδιοφώνου στα ‘00s και σήμερα». Συντονίζει ο Παναγιώτης Μένεγος (En Lefko 87.7, Popaganda.gr )
Συμμετέχουν: Κατερίνα Καφεντζή (En Lefko 87.7) , Στυλιανός Τζιρίτας (105.5 Στο Κόκκινο, Music Paper), Γιάννης Παλαβούρας (Troll Radio)
Ερωτήσεις, σχετικές με το θέμα μπορούν να υποβληθούν από το κοινό, τόσο κατά την διάρκεια του πάνελ όσο και τις μέρες πριν από αυτό, στο e-mail [email protected]
DJ set με επιλογές από τον κατάλογο της Puzzlemusik: Διαμαντής Διαμαντίδης
After-show διαδραστικό live happening με το ARTéfacts ensemble
Εμβόλιμα στα παραπάνω θα υπάρχουν σύντομης διάρκειας προβολές αρχειακού υλικού.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ως τις 20.00. Κατόπιν θα ισχύει εισιτήριο (τόσο για όσους θα έρθουν από τις 20.00 και μετά όσο και για όσους έχουν έρθει από νωρίς).
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Happy Hour: Στο πωλητήριο της Puzzlemusik που θα υπάρχει στο χώρο θα γίνεται έκπτωση στα cd και τα βινύλια στο διάστημα 18.30 με 19.30
Η κορύφωση του event συμπίπτει με την επέτειο της κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ της Puzzlemusik: 27 Νοεμβρίου 2006
Το πρώτο μέρος του προγράμματος (18.30 ως τις 20.30) περιλαμβάνει
Ανοιχτή συζήτησημε τον Χρήστο Αλεξόπουλο με θέμα «Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία & ο ρόλος των δισκογραφικών στις μέρες μας». Συντονίζει ο Μάκης Μηλάτος (105.5 Στο Κόκκινο και Athens Voice).
Ερωτήσεις, σχετικές με το θέμα μπορούν να υποβληθούν από το κοινό, τόσο κατά την διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης όσο και τις μέρες πριν από αυτή, στο e-mail [email protected]
DJ set με επιλογές από τον κατάλογο της Puzzlemusik: Δημήτρης Παπασπυρόπουλος
Ακολουθούν LIVE:
20.30 Σωτήρης Δεμπόνος FarWest Mandolinistic Orhestra 21.30 Playground Theory 22.30 Γιάννης Κασέτας group
Θα υπάρξει pre-show live happening: O Κώστας Στεργίου (Misuse) διασκευάζει κομμάτια των Misuse για πιάνο. Ειδική εμφάνιση για τα γενέθλια της Puzzlemusik.
Εμβόλιμα στα παραπάνω θα υπάρχουν σύντομης διάρκειας προβολές αρχειακού υλικού.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ως τις 20.00. Κατόπιν θα ισχύει εισιτήριο (τόσο για όσους θα έρθουν από τις 20.00 και μετά όσο και για όσους έχουν έρθει από νωρίς).
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Happy Hour: Στο πωλητήριο της Puzzlemusik που θα υπάρχει στο χώρο θα γίνεται έκπτωση στα cd και τα βινύλια στο διάστημα 18.30 με 19.30
Ημερομηνία: Κυριακή 13, Κυριακή 20 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ως τις 20.00. Κατόπιν θα ισχύει εισιτήριο (τόσο για όσους θα έρθουν από τις 20.00 ώρα και μετά, όσο και για όσους έχουν έρθει από νωρίς).
Εισιτήριο: 7 ευρώ
Happy Hour: Στο πωλητήριο της Puzzlemusik που θα υπάρχει στο χώρο θα γίνεται έκπτωση στα cd και τα βινύλια στο διάστημα 18.30 με 19.30
Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών μας και τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο.ΔέχομαιΔιαβάστε περισσότερα για τα cookies
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Leave a Reply