Πύλος: Ένας χρόνος μετά – Ακούστε το ηχητικό ντοκιμαντέρ του iMED & Solomon με τη δημοσιογράφο Λυδία Εμμανουηλίδου

Στις 14 Ιουνίου 2023, ένα αλιευτικό σκάφος που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, ανατρέπεται περίπου 47ν.μ. νότια της Πύλου. Εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν 750 άτομα. Το νέο ηχητικό ντοκιμαντέρ του iMEdD αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες του αλιευτικού, τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ανετράπη, τους ρόλους των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών και τη δίκη των εννέα επιζώντων που κατηγορήθηκαν για διακίνηση και πρόκληση ναυαγίου. Ένα χρόνο μετά.

Το ερευνητικό podcast υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο ερευνητικό δημοσιογραφικό οργανισμό Solomon και τη δημοσιογράφο Λυδία Εμμανουηλίδου, και είναι βασισμένο στη βραβευμένη έρευνα του Solomon, στην οποία πήραν μέρος η βρετανική εφημερίδα Guardian, η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ARD και η μη κερδοσκοπική ερευνητική οργάνωση Forensis.

Το podcast είναι διαθέσιμο στα ελληνικά και στα αγγλικά στο https://podcast.imedd.org/pylos-a-year-on/ και στις πλατφόρμες Spotify & Apple Podcasts.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top