23/09/2020

Σοφία Μελισσηνού: Πλέον η υποκριτική δεν αντιμετωπίζεται ως επάγγελμα αλλά ως ανάγκη

Σοφία Μελισσηνού

Οι Μετεωρίτες, όπως ονομάζεται η νέα θεατρική ομάδα της πόλης έσκασαν στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη για να μας συστήσουν το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο  της Carole Fréchett, “Η Βιολέτ στη γη”  με τον πρωτότυπο τίτλο «Violette sur la Terre».

Μια παράσταση με φρέσκα και ταλαντούχα παιδιά που μπορείτε να απολαύσετε για λίγα ακόμη Δευτερότριτα στο θέατρο της οδού Μαυρομιχάλη. 

Εμείς μιλήσαμε με την  Σοφία Μελισσηνού, η οποία ερμηνεύει τον κομβικό ρόλο της Βιολέτ και προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: “Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η γυναίκα;” 

Γιατί να έρθει κάποιος στο Studio Μαυρομιχαλη και να παρακολουθήσει τη “Βιολέτ στη γη”;
Το συγκεκριμένο έργο είναι βαθιά ανθρώπινο. Η συγγραφέας από τη μια καταδεικνύει τη ματαιότητα της ζωής και από την άλλη την πίστη στην ελπίδα. Αν το θελήσουμε όλα ακόμα και αργά μπορούν να αλλάξουν. Τα υπαρξιακά θέματα των χαρακτήρων είναι γνώριμα σε όλους τους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν ο θεατής αν αφεθεί θα θυμηθεί και θα αναλογιστεί πτυχές της δικής του ύπαρξης.                          

 Πώς ανακαλύψατε το έργο;

Το έργο το ανακαλύψαμε τυχαία και μας γοήτευσε από τη πρώτη στιγμή

Πες μου μια φράση που σε συγκινεί από το κείμενο.

 ” Αν κάνουμε λάθος επιλογή, μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε ; Η μήπως είναι ανεπανόρθωτο;”

Σοφία Μελισσηνού

Ποια είναι τελικά αυτή η Βιολετ;

H Βιολέτ είναι μια μυστηριώδης γυναίκα που καταφθάνει σε μια κοινότητα ανθρώπων που έχει απωλέσει κάθε έννοια επικοινωνίας. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες του έργου προσπαθούν να τη προσεγγίσουν και να πάρουν απαντήσεις. Η Βιολέτ αρχικά μιλά δανειζόμενη το δικό τους λεξιλόγιο και στο τέλος θα τους εξηγήσει γιατί επέλεξε τη σιωπή. Η γυναίκα αυτή θα υφάνει μεταξύ τους ένα νήμα επικοινωνίας. Η Βιολέτ θα μπορούσε να συμβολίζει για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Συνεπώς ο θεατής βλέποντας την παράσταση μπορεί να βγάλει το δικό του συμπέρασμα για το ποια είναι τελικά η Βιολέτ!

Πώς είναι να είσαι νέα ηθοποιός στην Ελλάδα του 2019;

Τα πράγματα για έναν νέο ηθοποιό ως γνωστόν είναι πολύ δύσκολα. Είναι ένα επάγγελμα όπου υπάρχει κορεσμός. Ανέκαθεν υπήρχαν δυσκολίες πόσο μάλλον σήμερα. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί συχνά είμαστε σε αυτόν τον χώρο αμισθί. Πλέον δεν είναι τόσο εύκολο  να αντιμετωπιστεί από  εμάς ως επάγγελμα αλλά ως ανάγκη, ανάγκη να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε, να μετακινηθούμε και να μετακινήσουμε ψυχές και συνειδήσεις. Το παρήγορο είμαι ότι ο κόσμος συνεχίζει να πηγαίνει και να στηρίζει το θέατρο οπότε είναι μια κοινή ανάγκη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 20 χρόνια;

Ευτυχισμένο!

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Studio Μαυρομιχάλη 

Σοφία Μελισσηνού

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Καλέντζη, Σοφία Μελισσηνού, Τάσος Πετρίτσης, Κώστας Πλιάτσιος, Έλενα Τσέλιου

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαναριώτης
Σκηνικά-Κοστούμια:  Σπύρος Μποφίλιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Trailer: Γιάννης Ψαλτάκης
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Art Work -Σχεδιασμός Αφίσας: LoverDo

(Συνολικές Επισκέψεις 139, 1 επισκέψεις σήμερα)
Κυριακή γιορτή και σχόλη; Μπα! Επιθεώρηση Επικαιρότητας #156
«Τα τάπερ της Αλίκης» της Έλενας Ακρίτα, Βιβλιοκριτική από τον Γιάννη Καφάτο

mm
About Texnes Plus 207 Articles
Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*