Σπέτσες

Σπέτσες: Η νέα διεθνής θερινή Ακαδημία Μουσικής – Εγγραφές έως 20/6/2021

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (ΑΚΣΣ) ανακοινώνει την ίδρυση διεθνούς θερινής μουσικής ακαδημίας, η οποία ξεκινά φέτος το καλοκαίρι στις 6 Ιουλίου και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, όπου νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει. Ήδη οι μισές και πλέον θέσεις συμμετεχόντων έχουν καλυφθεί από μουσικούς/μαθητές που προέρχονται από τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Τελευταία πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής στο www.maakss.com/admissions είναι η 20η Ιουνίου. Παράλληλα, με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», αναδρομική έκθεση με σπάνια τεκμήρια, σχετικά με τη ζωή και το ρηξικέλευθο μουσικό του έργο.

Home

Έναρξη: 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών

Διάρκεια: 10 ημέρες [6 έως 15 Ιουλίου]

Last Call: για αιτήσεις συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου

Η Διεθνής Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (ΜΑΑΚΣΣ) ξεκινά την Τρίτη 6 Ιουλίου με την εναρκτήρια συναυλία των καθηγητών της και θα διαρκέσει 10 ημέρες. Με την καθιέρωση αυτής της δεκαήμερης διεθνούς πολιτιστικής συνεύρεσης, η ΜΑΑΚΣΣ φιλοδοξεί να εμφυσήσει στους κατοίκους των Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής το ερέθισμα να γίνουν κοινωνοί του καλλιτεχνικού οράματος που θα προβάλλει το ιστορικό νησί, αλλά και την Ελλάδα, διεθνώς.

Για το καλοκαίρι του 2021 η ΜΑΑΚΣΣ προγραμματίζει Μaster Classes για τραγούδι, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, τρομπόνι, καθώς και σεμινάρια τεχνικής Alexander. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών και το υπέροχο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, το πνεύμα και η ιστορία που είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του νησιού και κάθε γωνιά του κτιρίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον που θα εμπνεύσει τους διδάσκοντες και διδασκόμενους της νεοϊδρυθείσας θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

Διδάσκουν οι καθηγητές

Τραγούδι • MARCIN HABELA | www.hesge.ch/hem/annuaire/marcin-habela

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης, Ελβετία

Βιολί • BARTEK NIZIOL | www.bartekniziol.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Βιολοντσέλο • DENIS SEVERIN | www.denisseverin.com

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής Γενεύης / Πανεπιστήμιο Τεχνών Βέρνης, Ελβετία

Φλάουτο • ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ | www.nataliagerakis.com

Καθ. στο Ωδείο Αθηνών / Κρατικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγάρδης, Γερμανία

Tρομπόνι • JAMIE WILLIAMS | www.jamiewilliams.de

Καθ. στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου Ρόστοκ, Γερμανία

Τεχνικής Alexander • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΑΤΟΣ | www.holisticawarenesscenter.com

Σχετικά με τα Master Classes

Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες μουσικούς και σπουδαστές μουσικών σχολών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διεθνώς καταξιωμένους σολίστες/καθηγητές, να συμπράξουν με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, να συμμετάσχουν σε πρόβες και συναυλίες στο μαγευτικό περιβάλλον της ΑΚΣΣ και να απολαύσουν τη φύση του νησιού. Τα Master Classes θα περιλαμβάνουν καθημερινό ζέσταμα, ατομικά μαθήματα, ομαδικά μαθήματα που αφορούν στην τεχνική του οργάνου, μαθήματα τεχνικής Alexander για τη στάση και την ισορροπία του σώματος, πρόβες και συναυλίες με συνοδεία πιάνου, σύνολα φλάουτου και σύνολα τρομπονιού. Για κάθε Master Class προβλέπεται ένας περιορισμένος αριθμός ενεργών συμμετεχόντων, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτοι ενδιαφερόμενοι ακροατές.

Συναυλίες νέων μουσικών

Κατά τη διάρκεια της ΜΑΑΚΣΣ oι ενεργά συμμετέχοντες στα Master Classes θα έχουν τη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες για το ευρύτερο κοινό των Σπετσών.

Παράλληλες δράσεις / αναδρομική έκθεση Ιάνη Ξενάκη

Με αφορμή την εικοσαετή απουσία του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη καιμαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάνη Ξενάκη (1922-2001), διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής,  αναδρομική έκθεση με τον τίτλο «ΧΧΧ = Xenakis3: ο μουσικός, ο μαθηματικός, ο μηχανικός», η οποία συγκεντρώνει υλικό που σχετίζεται με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη με τον μοναδικό και ρηξικέλευθο μουσικό έργο, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της μουσικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. H έκθεση παρουσιάζει την καλλιτεχνική  ζωή και τα έργα του συνθέτη, με περισσότερα από 70 εκθέματα και τεκμήρια όπως χειρόγραφα, βιβλία, ανάτυπες φωτογραφίες, σχέδια, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, βίντεο που προέρχονται από την συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Επιμέλεια: Gabriella Spanò, μουσικολόγος της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου ‘Οι φίλοι της Μουσικής’. Ημερομηνίες: 10-13 Ιουλίου 2021. Παρουσίαση με ξενάγηση Κυριακή 11 Ιουλίου στα ελληνικά και Δευτέρα 12 Ιουλίου στα αγγλικά.

Τόπος & πρόσβαση

Τα Master Classes πρόκειται να λάβουν χώρα στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, Σπετσών, καθώς και στον εμβληματικό χώρο του τοπικού Αρχαιόμορφου θεάτρου ιδιοκτησίας της, ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίησητων εκδηλώσεων της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση,ιδανικού περιβάλλοντος για την πραγματοποίηση της ΜΑΑΚΣΣ. Η Σχολή βρίσκεται σε ειδυλλιακή έκταση, κατάφυτη από ελιές και πεύκα, πλησίον της παραλίας και σε απόσταση 1,2 χλμ από το κέντρο του νησιού. Οι Σπέτσες απέχουν 179 χλμ. από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμες, ακτοπλοϊκώς με δελφίνι από τον Πειραιά ή οδικώς με λεωφορείο από την Αθήνα έως την παραλία της Κόστας (περ. 2 ώρες). Στο νησί δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Η μετακίνηση γίνεται με περπάτημα, ιππήλατα αμαξάκια, ποδήλατα, λεωφορεία, ταξί και θαλάσσια ταξί.

Αντίτιμο συμμετοχής / Προθεσμία Εγγραφής

• Ενεργά συμμετέχοντες:

Εγγραφή με έκπτωση (660 €) έως: 10 Ιουνίου2021

Εγγραφή χωρίς έκπτωση (860 €) έως: 11 έως 20 Ιουνίου 2021

  • Τα ποσά περιλαμβάνουν: δίδακτρα, διαμονή με ημιδιατροφή για 10 ημέρες και δωρεάν συνοδεία πιάνου στις πρόβες και τις συναυλίες από πιανίστες που παρέχει η ΜΑΑΚΣΣ.

• Ακροατές:

80 €για τις 10 ημέρες παρακολούθησης των Master Classes

10 € για μονοήμερη παρακολούθηση

  • Δεν υπάρχει προθεσμία εγγραφής για τους ακροατές. Επίσης οι ακροατές θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τη διαμονή και τη διατροφή τους.

Τρόπος υποβολής αίτησης συμμετοχής

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.maakss.com/admissions. Μετά τη συμπλήρωση και αποστολή της ηλεκτρονικής αίτησης, η ΜΑΑΚΣΣ επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους και θα τους κατευθύνει για τη συνέχεια της διαδικασίας εγγραφής. Για την αξιολόγηση της αποδοχής της συμμετοχής τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιντεοσκοπημένο απόσπασμα όπου θα ερμηνεύουν έργα της επιλογής τους.

Οργανωτική Επιτροπή

–    Πέτρος Πετρακόπουλος – Πρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Λένη Κονιαλίδη – Επικεφαλής της θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Δρ. Γιώργος Κωστελένος – Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Λεόντιος Πορτοκαλάκης – Μέλος της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

–    Ζωή Παπαδάκη – Δ/ντρια του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών

Επικοινωνία
Ίδρυμα A.Κ.Σ.Σ. – Γραφείο Διοίκησης,  Ακαδημίας 39, 10672 Αθήνα
τηλ.: 210 3613751 | ηλεκτρ. διεύθυνση: [email protected] 

FB: Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses | Facebook

Site: www.maakss.com

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών τηρεί όλα τα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια στη διασπορά της νόσου COVID19.

Φωτογραφίες: Αννίτα Σπιθάκη, Στράτος Γιαννατσής

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top