10/06/2023

Supernatural, παρέα δέκα χρόνια και συνεχίζουμε (βίντεο)


Επιτρέψτε μου να σας πάω λίγο πίσω. Συγκεκριμένα καλοκαίρι του 2005. Ήμουν 13 χρονών και όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου, τσακωνόμουν για τα πάντα με την μητέρα μου. Είχαμε πάει καλοκαιρινές διακοπές στο Μαραθώνα. Ένα βράδυ λοιπόν, γυρνάω κύριος, κάπου στις 2 ή 3 το βράδυ. Προφανώς και άκουσα τον εξάψαλμο και έφαγα τιμωρία να γυρνάω πίσω στις 9 κάθε βράδυ για όσο θα είμαστε εκεί. Ξενερωμένος το επόμενο βράδυ, γυρνάω στην ώρα μου και μετά από αρκετή γκρίνια αποδέχομαι την μοίρα μου. Πού να φανταζόμουν ότι επαφή μου με το "Υπερφυσικό" θα ξεκινούσε με αυτόν τον τρόπο και θα κρατούσε για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Ανοίγω την τηλεόραση και πετυχαίνω μία ενημέρωση προγράμματος απ' το κανάλι ότι ξεκινάει η επανάληψη της πρώτης σεζόν του Supernatural για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Δεν είχα να κάνω τίποτα άλλο, οπότε αφήνω το πρώτο επεισόδιο να παίξει. Μετά από τα πρώτα 50 λεπτά της επαφής μου με την σειρά, είχα ήδη πορωθεί. Περιττό να σας πω βέβαια ότι τα υπόλοιπα βράδια του καλοκαιριού, ήμουν μπροστά απ' την τηλεόραση, ο κόσμος να χάλαγε για να δω το επόμενο επεισόδιο. Είμαι σίγουρος ότι όσοι από σας έχετε δει Supernatural, καταλαβαίνετε για τι μιλάω. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, αφήστε με να σας κάνω μια μικρή περίληψη.

H ιστορία εκτυλίσσεται γύρω απ' τους δύο πρωταγωνιστές της σειράς, δύο αδέρφια, ο Ντιν ως μεγαλύτερος και ο Σαμ. Όταν οι δυο τους ήταν παιδιά, η μητέρα τους πεθαίνει εξ' αιτίας κάποιου υπερφυσικού λόγου. Ο πατέρας τους αποφασισμένος να ανακαλύψει τι ήταν αυτό, αποφασίζει να αφιερώσει την ζωή του στο κυνήγι υπερφυσικών πλασμάτων και να βρει αυτό που σκότωσε την γυναίκα του, μεγαλώνοντας τα δύο αδέρφια ως στρατιώτες.

supernatural-01-viewtag

Ο Σαμ στην πορεία αρνείται να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα και του μεγαλύτερου αδερφού του και αποφασίζει να σπουδάσει νομική. Τρία χρόνια αργότερα, ο Ντιν θα ενημερώσει τον μικρό του αδερφό ότι ο πατέρας τους αγνοείται για πολλές εβδομάδες. Το ίδιο διάστημα η κοπέλα του Σαμ, θα πεθάνει υπό τις ίδιες συνθήκες που είχε πεθάνει και η μητέρα του. Αυτό τον ωθεί και στην απόφαση να ακολουθήσει τον αδερφό του με σκοπό την εύρεση του πατέρα τους και το κυνήγι πλασμάτων.

Το Supernatural έχει προβάλει συνολικά έντεκα σεζόν, όπου η κάθε μία απαρτίζεται από 23 επεισόδια. Είναι δημιούργημα του Έρικ Κρίπκε, με πρωταγωνιστές τους Τζένσεν Άκλς (Ντιν Γουίντσεστερ) και Τζάρεντ Πανταλέκι (Σαμ Γουίντσεστερ).

Καθ' όλη τη διάρκεια της, η σειρά παρουσιάζει όλο και περισσότερους αγγέλους και δαίμονες μέσα από την Βίβλο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα φανταστικά όντα όπως, φαντάσματα, βρυκόλακες, χάροι, σειρήνες, λυκάνθρωποι, μάγισσες, μέχρι και το γαμημένο Λεβιάθαν. Σοβαρά μιλάω, έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Τα επεισόδια είναι αυτοτελείς ιστορίες, που συνδέουν την κύρια πλοκή της σειράς, την μάχη αγγέλων και δαιμόνων.

Κάθε σεζόν σε αφήνει άναυδο, λέγοντας στον εαυτό σου ότι δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι άλλο. Κάθε φορά, σε διαψεύδουν. Μετά από 10 χρόνια, όποτε φτάνει το τέλος του κύκλου προετοιμάζω τον εαυτό μου για το οριστικό τέλος. Και δεν έρχεται ποτέ (όχι ότι με χαλάνε 23 επεισόδια ακόμα βέβαια).

supernatural-02-viewtag

Μέχρι και τέλη του Ιουνίου, όλοι πίστευαν ότι ο επόμενος κύκλος θα είναι και ο τελευταίος.

Ο ίδιος ο Κρίπκε παρ' όλα αυτά διέψευσε θεατές και media, με την δήλωση του στις 7 Ιουλίου: "Έχω πολλές ιστορίες ακόμα να πω. Όσο ο Τζένσεν και ο Τζάρεντ είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, άλλο τόσο είμαι και εγώ. Επιφυλάσσω πολλά ακόμα για τα αδέρφια Γουίντσεστερ". 

Η δωδέκατη σεζόν θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου και περιμένουμε το trailer της στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες (ή σε αυτήν την περίπτωση να γράφω) για ότι έχει συμβεί στις έντεκα σεζόν μέχρι φέτος και τι περιμένω απ' την δωδέκατη που ακολουθεί, αλλά ούτε spoilers μου αρέσει να κάνω, ούτε να σας γράψω κάτι που θα σας στερήσει το σοκ όταν το δείτε από μόνοι σας. Το μόνο που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι όσο καλή παρέα είναι για μένα δέκα χρόνια τώρα οι αδερφοί Γουίντσεστερ, άλλο τόσο θα τους απολαύσετε και εσείς.

Φώτης Βουδούρης


mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*