03/12/2023

T-shirt Stories, Οι νεκροί από το κρύο παγώνουν τις ψυχές μας

Οι νεκροί από το κρύο

Οι νεκροί από κρύο σε μια πολιτισμένη χώρα είναι ντροπή, είναι ένα αίσχος που μόνο τελειωμένους κυνικούς μπορεί ν’ αφήσει ανεπηρέαστους. 

Ο νεκρός της Ρόδου «δολοφονήθηκε» από το κρύο – το μαγκάλι ήταν ο «φυσικός αυτουργός». Σαν τους φοιτητές στη Λάρισα το 2013.

Μαγκάλι ανάβει αυτός που ελπίζει να μην πεθάνει από τις αναθυμίασεις παρά να πεθάνει στα σίγουρα από το κρύο. 

Μαγκάλι ανάβει ο φτωχός, αυτός που δεν έχει τα στοιχειώδη. 
Δεν έχει σημασία η εθνικότητα, το χρώμα, η θρησκεία του.

Και κάθε άνθρωπος που πεθαίνει από το κρύο στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα είναι μια τραγική απόδειξη του πόσο ελλιπής είναι η κοινωνία μας.

Παγώνει το αίμα σου όταν ακούς τέτοιες ειδήσεις.

Ποιος να ζητήσει συγγνώμη από αυτούς που κρυώνουν; Υπάρχει;

Οι νεκροί από το κρύο

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2164 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*