27/06/2022

Τάκης Μόσχος: Τίτλοι τέλους για έναν γλυκό άνθρωπο

Τάκης

Ο δημοφιλής ηθοποιός Τάκης Μόσχος πέθανε σε ηλικία 68 ετών μετά από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε. 

Από τις 28 Απριλίου είχε γίνει  γνωστό πως ο Τάκης Μόσχος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έπεσε σε κώμα μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια. 

 Ο ηθοποιός νοσηλεύτηκε όλο αυτό το διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Metropolitan Generan και φίλοι και γνωστοί είχαν απευθύνει έκκληση για τη στήριξή του. 

Έγινε γνωστός από τον ρόλο του Αργύρη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία», για τον οποίο και βραβεύτηκε. 

Στο παρελθόν, ο Τάκης Μόσχος είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως μοντέλο.

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία «Άγγελος» (1982) την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Κατόπιν, έπαιξε στη «Γλυκιά Συμμορία» (1983) σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη.

Επίσης είχε υποδυθεί με επιτυχία ρόλους στο θέατρο σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές (Οι αισθηματίες, Αντιγόνη, Καρουζέλ, Κόκκινος Κύκλος, Η ζωή μας μια βόλτα).

(Συνολικές Επισκέψεις 274, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*