«Τέλεση»

«Τέλεση» του Φώτη Δούσου από τις εκδόσεις νήσος – Βιβλιοπαρουσίαση

Η Τέλεση του Φώτη Δούσου μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, στα άδυτα μια πρόβας και στις ψυχολογικές περιπέτειες που θα υποστεί ένας νεαρός ηθοποιός στη προσπάθεια του να υλοποιήσει τα όνειρα του. 

Όλοι φοράμε μάσκες και έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να τις βγάλουμε χωρίς να ξεκολλήσουμε μαζί τους και το δέρμα μας (André Berthiaume)

Ένας νεαρός ηθοποιός πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του όταν καταφέρνει να προσληφθεί σε μια πολύ σημαντική παραγωγή. Όμως τα πράγματα ζορίζουν, γιατί πρέπει να παίξει φορώντας θεατρική μάσκα και του είναι αδύνατον να «βγάλει» τον ρόλο. Σε κατάσταση κρίσης αποφασίζει να κολλήσει τη μάσκα πάνω στο πρόσωπό του με ισχυρές κόλλες, πιστεύοντας ότι σε κάνα δυο μέρες οι κόλλες θα ξεθυμάνουν. Ωστόσο, η μάσκα δεν πέφτει…

Δημιουργία και αυτοκαταστροφή, σχέσεις εξουσίας, ιστορίες λεκτικής/σωματικής κακοποίησης συνθέτουν ένα θρίλερ αγωνίας μιας εποχής, που τα πρόσωπα και συμπεριφορές κρύβονται πίσω από «προσωπεία»

Ο Φώτης Δούσος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Ασχολείται με την πεζογραφία, το θέατρο, το δοκίμιο, το σενάριο καθώς και με την παιδική λογοτεχνία. Αυτό το διάστημα εκπονεί διδακτορική διατριβή για τις τεχνικές της πλοκής  στο νεοελληνικό μυθιστόρημα. Ζει στην Κρήτη και έχει δυο παιδιά.

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top