27/01/2023

Θα θέλατε τα 16.000 αρχεία με ηχητικά εφέ του BBC; Μπορείτε να τα ακούσετε εδώ και να τα κατεβάσετε

ηχητικά εφέ του BBC

Το BBC απελευθέρωσε για τους χρήστες του διαδικτύου έναν πραγματικό θησαυρό: 16.000 ηχητικά εφέ που ηχογραφήθηκαν σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη στα 90 χρόνια της ιστορίας του.

Τα ηχητικά αυτά ντοκουμέντα καλύπτουν ολόκληρη τη γκάμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και στην ουσία είναι ένα σπάνιο αρχείο υλικού που απευθύνεται  όχι μόνο σε επαγγελματίες του ήχου ή σε δημοσιογράφους. 

Ο ήχος μιας μηχανής, τότε που οι μηχανές φτιάχονταν, κόσμος και βαβούρα από μια αγορά στο Μαρακές, ένας παπαγάλος στη Νότια Αμερική, χαρακτηριστικοί ήχοι που δίνουν την ταυτότητα γνωστών μεγαλουπόλεων του κόσμου είναι μερικά από τα χιλιάδες δείγματα αυτού του σπάνιου αρχείου.

Εκτός όμως από τις ηχογραφήσεις, ανάμεσα στα αρχεία υπάρχουν και δημιουργίες ειδικών εφέ από τους τεχνικούς του BBC.

Οι υπεύθυνοι του BBC έχουν δώσει τη δυνατότητα ακρόασης των αρχείων που είναι σε μορφή WAV αλλά και τη δυνατότητα να σώσει κάποιος τα αρχεία αρκεί να τα χρησιμοποιήσει για ερευνητικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.
Η εταιρεία γνωστοποιεί ότι κατόπιν συμφωνίας θα μπορούσε να επιτρέψει την εμπορική εκμετάλλευση του αρχείου της.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και ανοίξτε τ’ αυτιά σας σε μια ηχητική εξιστόρηση ενός κόσμου σε κίνηση!

 


mm
About Γιάννης Καφάτος 2053 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*