18/05/2022

Βερόνικα Δαβάκη: Είμαι φύσει χαρούμενος άνθρωπος

Συνέντευξη στον Βασίλη Λούκα

Βερόνικα Δαβάκη

Η Βερόνικα Δαβάκη είναι μια φρέσκια παρουσία στο χώρο. Δεν την γνώριζα αλλά άκουγα για εκείνη πολλά τον τελευταίο καιρό από ένα κοινό μας φίλο, τον σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή. Η παρουσία της πρόσφατα επί σκηνής μαζί του στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά ήταν ένα από τα στοιχεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το όνομα της συνοδεύεται από πολύ καλά λόγια και επίσης από πολύ καλές συστάσεις.  Ότι κάνει στο χώρο του τραγουδιού αλλά και του θεάματος δείχνει ότι το έχει μελετήσει πολύ και ότι το έχει δουλέψει εντατικά και προσεκτικά πριν πει στον εαυτό της ΟΚ προχωράμε. Έχει ενθουσιασμό έχει κατάλληλους συνεργάτες είναι παράλληλα ρεαλίστρια φαίνεται προσγειωμένη σαν άνθρωπος και δίνει την εντύπωση ότι πάνω από όλα θέλει να αφήσει το στίγμα της με θετικό πρόσημο σε ότι κι αν κάνει. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε.

-Πόσο μακρινή σου φαίνεται η εικόνα σου λίγο πριν μπεις επαγγελματικά στο χώρο.
-Σαν χτες! Καμία φορά αναρωτιέμαι αν ονειρεύομαι..

Ποια σημεία της καριέρας σου σε έχουν κάνει υπερήφανη.
-Περήφανη Και δυνατή αισθάνομαι οταν καταφέρνω να πραγματώσω τις πιο τρελές  μου επιθυμίες.Το ρεμπέτικο ντουέτο άρπα-φωνή για παράδειγμα και το προγραμμα που φτιάξαμε  με τον Θοδωρή Ματουλα με έκανε περήφανη.  Περήφανη επίσης αισθάνομαι όταν με εμπιστεύονται δημιουργοί που εκτιμώ. Οι συνεργασίες μου στην μουσική με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου , στο θέατρο με τον Σταμάτη Φασουλή , τον Κώστα Καζακο, τον Διαγόρα Χρονόπουλο, τον Ηλία Μαλανδρή, τον Φωκά Ευαγγελινό, και πολλούς άλλους. Η συμμετοχή μου σε παραστασεις στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο ήταν επίσης στιγμές που ξεχωρίζω.

-Ποιές είναι οι επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις.
-Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019 είναι η παράσταση «Ο Μεγάλος Αιρετικός». Πρόκειται για αιρετικά ποιήματα μελοποιημένα από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και παρουσιάζονται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 θα βρεθώ στην μουσική σκηνή Σφίγγα με τους Μπάμπη Βελισσάριο και Πάνο Παπαϊωάννου με αφορμή τη συμμετοχή μας στο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά». Τα τραγούδια είναι σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και όλο αυτό συνδυάζεται με ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με επιλεγμένα πολυαγαπημένα έντεχνα και λαικά! 


-Μεγαλύτερη χαρά μέχρι σήμερα

-Είμαι φύσει χαρούμενος άνθρωπος. Χαίρομαι πολύ και με μικρές στιγμές, με την χαρά των άλλων.

-Μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι σήμερα
-Δεν απογοητεύομαι εύκολα. Χάνω φυσικά, όπως όλοι μας, αλλά δεν απογοητεύομαι. Λέω στον εαυτό μου «σου αρέσει αυτό που κάνεις; Ναι. Άρα συνεχίζουμε».

-Οι πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου
-Από τις πιο καθοριστικές, ήταν σίγουρα η έλευση μου στην Αθήνα, η συνάντηση μου με τις δασκάλες μου Σοφία Κακαρελίδου και Άρτεμις Μπόγρη στο θεατρο και το τραγούδι αντίστοιχα, το θέατρο Τέχνης, όπως επίσης διάφορες συνεργασίες και ορισμένα πρόσωπα.

Βερόνικα Δαβάκη
Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019 είναι η παράσταση «Ο Μεγάλος Αιρετικός» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


-Αν θα μπορούσες τον κόσμο να άλλαζες …

-Ολόκληρος ο κόσμος θα ήταν μια πατρίδα.

-Εντυπώσεις σχετικά με τη σημερινή εικόνα της μουσικής στην Ελλάδα.

-Υπάρχει πολυφωνία κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν πια καθόλου έσοδα από τους δίσκους κι αυτό είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο.  Ο τραγουδιστής μπορεί να  έχει κάποια κέρδη από τις συναυλιες, τι γίνεται όμως με τον συνθέτη; Τι γίνεται με τον στιχουργό; Το τραγούδι δεν είναι ατομική υπόθεση. Η εποχή μας έχει παραδοθεί στη δύναμη της εικόνας. Ο κόσμος βλέπει τον τραγουδιστή, τον ταυτίζει με ενα τραγούδι, όμως δεν είναι μόνος του. 

Για να συνεχίσουν να γράφονται τραγούδια θα πρέπει να βρεθεί ένας  τρόπος προστασίας όλων των δημιουργών. 

-Ποιό είναι το μέλλον της δισκογραφίας;
-Η γνώμη μου είναι πως οι ίδιες οι δισκογραφικές αναζητούν σήμερα την θέση τους. Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Από την άλλη όμως ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και λογιστής και μάνατζερ και παραγωγός και οργανωτής και.. και… και..

Τι θέλεις να καταφέρεις μέσα από το τραγούδι;
-Θέλω να λέω ιστορίες, θέλω να ανοίγω στον ακροατή ένα υπερφυσικό παράθυρο να μπαίνει αέρας, φως, τοπία. Θέλω να του κρατήσω για λίγο το χέρι στη χαρά και στη λύπη του.

-Όταν ανεβαίνεις στην σκηνή τι συμβαίνει; 

Βερόνικα Δαβάκη
Στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2019 είναι η παράσταση «Ο Μεγάλος Αιρετικός»

-Επιστρέφω 

-Η ομορφιά και η εξωτερική εμφάνιση βοηθούν η μήπως αποτελούν εμπόδιο σε κάποιες προσπάθειες;

-Δεν γνωρίζω, ποτέ δεν τους έδωσα ιδιαίτερη σημασία.

-Θέατρο η τραγούδι;
-Θα προτιμούσα την σύζευξη από την διάζευξη. Θέατρο ΚΑΙ τραγούδι.

-Συμβουλές σε νέα παιδιά που πάνε σε talent shows
-Πως θα μπορούσα εγώ να δώσω συμβουλή; Κατανοώ απόλυτα την επιθυμία του καλλιτέχνη να δώσει το παρών, να φωνάξει ότι υπάρχει. Καθένας επιλέγει τον δρόμο του.

Η Βερόνικα Δαβάκη είναι μια φρέσκια παρουσία στο χώρο του τραγουδιού και του θεάματος.

Βασίλης Λούκας

(Συνολικές Επισκέψεις 350, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ο Βασίλης Λούκας με την Βερόνικα Δαβάκη - Starclub - Βασίλης Λούκας

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*