11/08/2022

Η ζωή μέσα στο ψυγείο!


Σας έχει συμβεί, εκεί που είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε σαν αγγελούδια(λέμε και κάτι να περνάει η ώρα) να μπαίνει ο διάολος μέσα σας, να σηκώνεστε και να κάνετε επιδρομή στο ψυγείο και να εξαφανίζετε στη στιγμή …αν δεν έχετε τίποτα άλλο ακόμα και τα λεμόνια;

Σας έχει συμβεί να κοιμόσαστε σαν αγγελούδια (και πάλι) και να ξυπνάτε σαν δαιμονισμένοι για να τηγανίσετε λουκάνικα ,στις 4 το πρωϊ ή να αδειασετε τα ντουλάπια από καθε τι που δεν χρειάζεται βράσιμο;

Δεν μπορεί κάποια στιγμή σε όλους έχει συμβεί για μεγαλύτερο η μικρότερο διάστημα Όλοι λοιπόν είμαστε η έχουμε υπάρξει night eaters! Θα μου πείτε τι χαριτωμένο ! Όχι παιδιά δεν είναι χαριτωμένο γιατί έχει ένα υπόβαθρο με κύρια χαρακτηριστικά την πεσμένη ψυχολογία ,το άγχος και τις λανθασμένες επιλογές στο πρωϊνό και μεσημεριανό μας γεύμα.

 

Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε ένα μείζον ζήτημα , το οποίο εκτός των άλλων προβλημάτων που φαίρνει στην επιφάνεια, μας παχαίνει κιόλας!

Τι μπορούμε να κάνουμε:

 

  1. Μικρά και συχνά γεύματα γιατί καλύπτουν το συνεχές αίσθημα της πείνας, που μπορεί να έχουμε.

  2. Αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες. Πέραν του ότι αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν άμεσα τα επίπεδα γλυκόζης και προσδίδουν αυξημένη ενέργεια, βοηθούν και στην έκκριση σεροτονίνης.Αυτή είναι μια ορμόνη που βελτιώνει την διάθεση και που συνήθως είναι χαμηλή στα άτομα με νυχτερινή υπερφαγία.

  3. Προσεκτική επιλογή τροφίμων . Στο ψυγείο είναι καλύτερο να υπάρχουν τρόφιμα με χαμηλές θερμίδες , όπως φρουτα, χυμοι, λαχανικά κλπ.

  4. Να καταναλώνουμε ένα ελαφρύ γεύμα πριν τον ύπνο. Όπως γάλα,γιαουρτάκι με μέλι κλπ

     

    Υπάρχουν και άλλα κόλπα που θα τα ανακαλύψουμε μόνοι μας ,γιατί είμαστε οι μόνοι που στην πραγματικότητα ξέρουμε τι προκαλεί την κακή μας ψυχολογία! 

 Έλσα Παπαϊωάννου

(Συνολικές Επισκέψεις 321, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*