28/03/2024

Mega Channel: 16 μήνες απλήρωτοι – Οι μέτοχοι πρέπει να πληρώσουν 420 εργαζόμενους

μέτοχοι

Είναι πολύ σκληρό μετά από 28 χρόνια ρεπόρτερ να κάνεις ρεπορτάζ για την δική σου ζωή, την επαγγελματική τουλάχιστον.
16 μήνες απλήρωτοι από το Mega Channel. Το μεγάλο κανάλι που φτάνει σε ένα τέλος, στις 27 Φεβρουαρίου, αν δεν αλλάξει κάτι.

Προσωπικά δεν έπεσα από τα σύννεφα όπως άλλοι συνάδελφοί μου. Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι οι επιχειρηματίες που κέρδιζαν τόσα χρόνια από το Mega δεν είχαν διάθεση να το σώσουν από τη στιγμή που έπεσε στα βράχια.

Βεβαίως είτε πέσαμε από τα σύννεφα, είτε όχι σημασία έχει ότι 420 εργαζόμενοι – αλλά εδώ, να αναφερθούμε και στους περίπου 200 συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που δούλευαν με συμβάσεις – είμαστε πιο κοντά στη χρεοκοπία από ποτέ.
Μας χρωστάνε 16 μήνες δεδουλευμένων και τις αποζημιώσεις (εφόσον κλείσει η εταιρεία), μας χρωστάνε όμως και τη ζωή που έδωσε ο καθένας μέσα εκεί. Και τα λεφτά αυτά μας τα χρωστάνε οι πλούσιοι, πολύ πλούσιοι ιδιοκτήτες του Mega. Σήμερα οι ιδιοκτήτες είναι οι κύριοι Βαρδινογιάνης, Μαρινάκης και Σαββίδης (αν και ο τελευταίος ενημέρωσε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές που απέκτησε στην κυπριακή εταιρεία Elenovo).

Τώρα πρέπει να παρέμβει όμως η κυβέρνηση, όπως έχει κάνει και για άλλες εταιρείες. Τότε τους βγάζαμε εμείς στα ρεπορτάζ και προκαλούσαμε κυβερνητικούς παράγοντες να δώσουν λύση, και πολλές φορές το καταφέρναμε.

Δεν ξέρω αν θα κλάψει κανείς για τους εργαζόμενους του Mega, γιατί η μισαλλοδοξία και η καραμέλα των «βοθροκάναλων», των «αλητών δημοσιογράφων» έχει γλυκάνει πολύ κόσμο.
Ξέρω όμως ότι εμείς που δύο μέρες τώρα βρεθήκαμε στο κανάλι και βγάλαμε αυτό το πρόγραμμα στον αέρα μπορεί να κοιτάζει και ο ένας τον άλλον στο πρόσωπο και τον καθρέφτη του.
Εντάξει όχι όλοι, αλλά βλέπεις πάντα υπάρχει η …δημοσιογραφική υπερβολή!

Το Mega είναι ακόμη εδώ, και ελπίζουμε έστω την τελευταία στιγμή να επικρατήσει το φιλότιμο τους μετόχους του. Ναι φάγαμε ψωμί από αυτούς, αλλά δουλέψαμε και με αυταπάρνηση για την επιχείρηση.
Καπεταναίοι είναι. Ας μην αφήσουν το καράβι να τσακιστεί στα βράχια.

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2242 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*