28η Οκτωβρίου. Μνημόσυνο στη λαδόκολλα!

Όλοι γιορτάζουν! Το κράτος, η πατρίδα, οι Έλληνες κι οι Ελληνάρες! Ας περιγράψω λοιπόν με γλαφυρές εικόνες τον τρόπο της εορτής τοιαύτης ημέρας! 28η Οκτωβρίου. Μνημόσυνο στη λαδόκολλα! Να, ας παρακολουθήσουμε την κυρία που κάθεται δίπλα μας!


 Η εύσωμη κυρία μαζί με τον αδιάφορο σύζυγο και τα δύο τέκνα της, σετάκι αγόρι κορίτσι για να μην έχουν παράπονο τα ονόματα της γιαγιάς και του παππού, κάθονται στο παραλιακό λαϊκό σουβλατζίδικο αμέσως μετά την παρέλαση.
Κόσμος, σημαίες φωνές, φασαρία, μαμαδίστικες παρατηρήσεις σε επίπεδο "Κωνσταντίνεεεεεεε όχι στα βαθιά παιδί μου" και πολλές ακόμα κωμικοτραγικές εικόνες.
Έρχεται το γκαρσόνι και η παχουλή ηρωίδα μας, δίνει παραγγελία: 8 δίπιτα (με) απ' όλα, 2 σάντουιτς από τα ίδια και φυσικά τζατζίκια, σαλάτες, πατάτες, τυρομπουκίτσες….Α! Και 2 χοιρινές για το καημένο το σκυλάκι.

Αμέσως μετά την παραγγελία η χονδρή κυρία πλακώνει τις σέλφιζ (!) και αρχίζει να ανεβάζει αυτό το χάος που επικρατεί στο Facebook. Και ξαφνικά έρχεται η παραγγελία στο τραπέζι. Κι επειδή με τέτοια παραγγελία χρειάστηκε και δεύτερο τραπέζι, κόλλησαν ένα ακόμα από δίπλα και εν ολίγοις απλώθηκε η οικογένεια παντού μαζί με τα εδέσματα.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δαγκώνει την πρώτη μπουκιά και εκσφενδονίζεται το τζατζίκι όπως οι σφαίρες στην Κορυτσά, η χονδρούλα ηρωίδα μας, θυμήθηκε ότι δεν έγραψε στο Facebook τις κλασικές κλισέ φανφάρες. Πόσο τη συγκινεί η παρέλαση και η εθνική μας υπόσταση και τα παλικάρια που πολέμησαν και η Βέμπο και οι ταινίες του Τζέιμς Πάρις! Κοτσάρει και μια γαλανόλευκη να κυματίζει και…τσακ! Ανέβηκε το δακρύβρεχτο ποστ.
Κάτι τέτοια λοιπόν τα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Ποτέ δεν μάθαμε να τιμούμε ουσιαστικά αυτό που μας προσφέρθηκε και που αξίζει να τιμηθεί διακριτικά και χαμηλόφωνα. Σπουδαία όλα αυτά που συνέβησαν τότε. Σπουδαίοι πολεμιστές και άνθρωποι του πνεύματος. Αλλά όχι να τους κάνουμε μνημόσυνο στη λαδόκολλα! Άρα λοιπόν προτιμώ να απέχω από το εθνικιστικό παραλήρημα λαϊκισμού που το χρησιμοποιούν ως ασπίδα οι χυδαίοι ψεκασμένοι τύποι που πρώτοι στήριξαν και στηρίζουν ένα κράτος της βολής, της διαπλοκής και του αράγματος.
Όσο για την ηρωίδα της ιστορίας μας; Το μόνο που θα ήθελα να της πω δεν είναι ένα περήφανο ΟΧΙ αλλά ένα βροντερό "σκάσε και τρώγε"! Αμάν πια!

ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ασφαλώς και ΔΕΝ είναι τυχαία!

Βασίλης Κριμπάς

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top