19/05/2024

6 χρόνια Booktalks, το Πείραμα πέτυχε!

6 χρόνια Booktalks

6 χρόνια βιβλιοκαφέ Booktalks – Tο πείραμα πέτυχε και το Παλαιό Φάληρο, η γειτονιά μου, απέκτησε ένα χώρο που αγαπάμε, μας σέβεται και έγινε το στέκι ανθρώπων από πολλές γειτονιές. Κοινό μας σημείο: Η αγάπη για τα βιβλία!

Άγης Αθανασιάδης και Κατερίνα Μαλακατέ είναι οι δύο άνθρωποι που επέλεξαν να αψηφίσουν την «κανονικότητα» που σχεδόν επέβαλε κάθε κλειστό μαγαζί να γίνεται φαγάδικο και άνοιξαν ένα βιβλιοπωλείο-καφέ, το Booktalks.

Χαίρομαι που το «πείραμα» πέτυχε και έχω ένα στέκι στη γειτονιά μου που και μόνος να πάω θα βρω κάποιον να πω μια καλημέρα.

Το Booktalks είναι smoke free πολύ πριν τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, είναι φιλικό σε όσους έχουμε κατοικίδιο, είναι φιλόξενο και με χαμογελαστούς ανθρώπους να σου προσφέρουν τον καφέ, ή το τσάι, το κρασί ή το ποτό σου όποια ώρα το επισκεφτείς.

Μ’ αρέσει που βλέπω φοιτητές να δίνουν εκεί ραντεβού και να διαβάζουν, μια μαμά με το μωρό στο καρότσι, δυο ερωτευμένους να τα λενε!

Τα παρακάτω λόγια είναι του Άγη και της Κατερίνας. Ζήτησα να μας πουν δυο λόγια, με αφορμή τα γενέθλια του Booktalks, που θα τα γιορτάσουμε με ένα πάρτι το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

«Πώς από αναγνώστης γίνεσαι βιβλιοπώλης;
Μάλλον όπως συμβαίνουν όλοι οι έρωτες, ξαφνικά και χωρίς να το καταλάβεις∙ ούτε και μπορείς να το εξηγήσεις.
Έξι χρόνια πριν κάναμε μια αποκοτιά, δεν γνωριζόμαστε δια ζώσης, μόνον μέσα από τη σιωπηρή επικοινωνία των ιστολογίων και του διαδικτύου, ξέραμε τα κείμενα όμως όχι ο ένας τον άλλον.
Δεν ξέραμε καθόλου να πουλάμε βιβλία και καφέ, μόνο να τα απολαμβάνουμε – σε μεγάλες ποσότητες ομολογουμένως.
Και τελικά το πείραμα πέτυχε, το Booktalks μάς αποζημίωσε, ακόμα κι αν δεν είναι η πιο προσοδοφόρα δουλειά που κάναμε ποτέ, είναι σίγουρα αυτή που μας αρέσει πιο πολύ».

Χρόνια πολλά Booktalks, ευχαριστούμε Άγη και Κατερίνα!

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2274 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*