Κιθαριστικές

7 νέες κιθαριστικές ηχογραφήσεις και 3 που έρχονται προσεχώς – Από τις «σελίδες κιθάρας» του Μιχάλη Βουτσαδάκη

Ο Μιχάλης Βουτσαδάκης μέσα από τις «Σελίδες κιθάρας» προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους μαθητές κιθάρας, που κάποιοι είναι και δικοί του αφού εκτός από Δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, έγινε και ο ίδιος καθηγητής.

Στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε σήμερα ο οξυδερκής και πάντα ευφάνταστος δάσκαλος ( θα το διαπιστώσετε με μια “βόλτα” στο blog) παρουσιάζει επτά νέες κιθαριστικές ηχογραφήσεις – ανάμεσά τους και τον καινούργιο δίσκο του Νότη Μαυρουδή αλλά και προαναγγέλει προσεχείς δουλειές.

Ας τον αφήσουμε να τα “πει” ο ίδιος:

Οι «σελίδες κιθάρας» συγκέντρωσαν τις σκόρπιες πληροφορίες και σας προτείνουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι με τα ελληνικά ηχοχρώματα της κιθάρας. Μπορείτε να αποκτήσετε τη δουλειά των μουσικών αγοράζοντας τα CDs, ή μπορείτε να ακούσετε με streaming τις ηχογραφήσεις τους.
Όλες οι δυνατότητες της κιθάρας, όλη η ομορφιά της αναδεικνύονται από αυτές τις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους δουλειές: άλλες κινούνται στο χώρο της σύγχρονης μουσικής, άλλες είναι εκπαιδευτικού περιεχομένου (σπουδές), άλλες στο λεγόμενο «έντεχνο» – κρατάμε για λόγους συνεννόησης τον όρο γιατί, μπορεί να έχει επικρατήσει, αλλά προφανώς είναι άστοχος και λανθασμένος: δηλαδή είναι έντεχνος μόνο ο Μαυρουδής ή ο Αργυρόπουλος και είναι… άτεχνοι ο Μαστοράκης ή ο Τοσικιάν; μην τρελαθούμε!
Ανοίξτε τους συνδέσμους που δημοσιεύουμε και ακούστε κιθάρες. Όποιο είδος σας αρέσει: κιθάρα επεξεργασμένη για συνοδεία τραγουδιού (Μαυρουδής, Αργυρόπουλος), πολύ προσεγμένες διασκευές ελληνικής κινηματογραφικής μουσικής (Ανδρουλιδάκης), σύγχρονες σπουδές για προχωρημένους μαθητές (Κοτρωνάκης), υπέροχες διασκευές του συνθέτη Γιαν Τίρσεν (Τοσικιάν), έργα του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου της κιθάρας (Μπρούζος, Κανελλόπουλος).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και ακούστε ωραία μουσική στις Σελίδες Κιθάρας

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top