8ο PUΛSAR SAMOTHRAKI ART FESTIVAL 2024 – «Εργοστάσιο», πολιτιστικός χώρος Σαμοθράκης 7-10 Αυγούστου 2024 – Αναλυτικό πρόγραμμα!

«Το 2013, μεταξύ Θερμών και Χώρας Σαμοθράκης, ο Σταύρος Σταυράκης κι εγώ σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα φεστιβάλ στο Εργοστάσιο όπου θα κυριαρχούσαν οι μουσικές που ονειρευόμαστε να ακούμε. Mε όνειρα, υπέροχες συνεργασίες, συγκίνηση και σίγουρα, μοναδικές μουσικές εμπειρίες,  από το πρώτο Pulsar του 2014, πέρασαν 10 χρόνια», αναφέρει η Άννα Τσάκωνα, καλλιτεχνική δ/ντρια του φεστιβάλ που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 7 Αυγούστου!

Το πρόγραμμα του επετειακού Pulsar Samothraki Art Festival!


Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, εκπροσωπώντας μία από τις μεγαλύτερες μουσικές οικογένειες του τόπου μας αλλά και μουσικός του κόσμου, ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) θα μας παρουσιάσει το σόλο του «Σιμά σιμά», όπου η λαϊκή μουσική της Κρήτης και οι πλούσιες επιρροές κατασταλάζουν στην προσωπική του έκφραση και γλώσσα.


Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, τα Echo Tides έρχονται στο Εργοστάσιο για να μας αφηγηθούν τις new wave, synth pop, post punk ονειρικές, ποιητικές και καταλυτικές σουρρεαλιστικές sci-fi ιστορίες που τόσο αγαπήσαμε στον πρόσφατο δίσκο τους «Andromeda FM».

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, η σκηνή μας μοιράζεται: Η Nama Dama, μουσική δημιουργός και performer από τη Λευκωσία, μέσα από τα ατμοσφαιρικά soul – pop φωνητικά, τα synths αλλά και τα λαϊκά στοιχεία, θα μας γοητεύσει και θα μας παρασύρει με το one-woman show της.

Επιστρέφοντας στο Εργοστάσιο 9 χρόνια μετά, η Melentini πλαισιωμένη από την μπάντα της, The Running Blue Orchestra, μας φέρνει την ιδιαιτερότητα της φωνής της, την avant garde, neo soul, ηλεκτρονική pop, την μελοποιημένη ποίηση και την μελαγχολική ντίσκο που χαρακτηρίζει τον προσωπικό της ήχο.

Τέλος, το Σάββατο 10 Αυγούστου, οι Stringless, το εξαμελές φωνητικό γυναικείο σύνολο από τη Θεσσαλονίκη, έρχονται για να μας παρασύρουν με τις ανατρεπτικές ηχητικές εικόνες τους που περιλαμβάνουν από την παράδοση και τα Βαλκάνια, από τον Τσιτσάνη ως το swing και το ρετρό, από την Μαρινέλλα ως τον Strauss, από τον Καζαντζίδη ως την οπερέτα.

Αναλυτικές πληροφορίες / κρατήσεις / εισιτήρια: [email protected]

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top