Βραβείο σεναρίου στις Κάννες για Λάνθιμο- Φιλίππου

Favorite

Μπορεί η ταινία “The Killing of a Sacred Deer” του Γιώργου Λάνθιμου να μην κατέφερε να φτάσει στο μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, αλλά δεν έφυγε ούτε απαρατήρητη, ούτε χωρίς βραβείο.

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου για το “The Killing of a Sacred Deer”, στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, το οποίο μοιράστηκαν με την Λιν Ράμσεϊ για το “You Were Never Really Here”.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του Έλληνα δημιουργού που προβάλλεται στο γαλλικό φεστιβάλ. Το “The Killing of a Sacred Deer”, αφορά στην σχέση ενός πετυχημένου καρδιοχειρουργού με ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχει πάρει υπό την προστασία του, και του οποίου η συμπεριφορά καταλήγει να απειλεί ολόκληρη την οικογένειά του.

Η ταινία ετοιμάζεται για τη διεθνή πορεία της στα υπόλοιπα φεστιβάλ του κόσμου και στους κινηματογράφους, ενώ έχει ήδη λάβει διανομή για την Αμερική τον Νοέμβριο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top