Το Σύνταγμα είναι πολύ μεγαλύτερο για να το φέρνει στα μέτρα του το περαστικό πολιτικό προσωπικό.
Καλά δεν είναι πια! Ήταν. Τώρα είναι απλώς ένα εμπόδιο σε καθεστωτικές λογικές που επικρατούν και ως τέτοιο πρέπει να απαλειφθει.
Παγίδα ωραιότατη έστησε ο Πρωθυπουργός αλλά μπορόυν να τον αφήσουν να περάσει όσες διατάξεις θέλει να αναθεωρήσει με 151 ψήφους και στην επόμενη βουλή που οι διατάξεις αυτές, για αναλλάξει το περιεχόμενό τους χρειάζονται 180 ψήφοι μήπως τότε ξυπνήσει μια σύμπνοια στη δημοκρατική αντιπολίτευση και κάτι περισωθεί.
Από την άλλη και οι 151, και οι 180 θα προκύψουν από τη δική μας ψήφο! Αυτή είναι η ευθύνη μας, όχι αν βγήκαμε στο δρόμο με βροχή και μας παρέσυρε το νερό στη Γλυφάδα και όχι σε κανά βουνό…
Οι 15 νεκροί της Χίου είναι μια υπενθύμιση ότι οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης σκοτώνουν. Μπορεί να μη «δολοφονούν» όπως τα τάγματα του Τραμπ, ICE,σκοτώνουν.
Μαζί με τους μετανάστες σκοτώνεται και η λογική μας με τις γελοίες δικαιολογίες στην ερώτηση γιατί δε λειτουργούσε η κάμερα στο σκάφος του λιμενικού.
Οι Λιμενικοί δε σκοτώνουν, οι εντολές που λαμβάνουν σκοτώνουν και σίγουρα κάποιοι και λιμενικοί και αστυνομικοί θα χαίρονται να σκοτώνουν. Ευτυχώς, θέλω ν πιστεύω δεν είναι όλοι έτσι.
Πάντως το αποτέλεσμα είναι ορατό.
Ξέχασα οι νεκροί είναι εν δυνάμει 17 αφού είχαμε και δύο γυναίκες που απέβαλαν όταν βούλιαξε το δουλεμπορικό. (αυτά τα «αγέννητα» παδιά άραγε είναι …κλάιν για κάτι συντηρίκλες της ελληνικής βουλής / κοινωνίας … – ρητορικό το ερώτημα)
Ψηφίζουμε ό,τι είμαστε και είμαστε ό,τι ψηφίζουμε.
Επίσης είμαστε τελικά και ό,τι ανεχόμαστε αφού στο τέλος της μέρας υποχωρούμε μέχρι εξαφανίσεως υποκύπτοντας στους … άλλους.
Ναι η αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει. Εντός μας για αρχή που δε χρειάζεται να μπλέξουμε με ευρείες ή σχετικές πλειοψηφίες! Είναι μια καλή αρχή να αντιμετωπίζουμε τα μικρά και μετά πάμε για τα μεγάλα.
Γιάννης Καφάτος








