05/07/2020

Αυτά που ήξερες τελειώσαν!


Αυτό το συναίσθημα… Αυτό που ξαφνικά, το συνειδητοποιείς; Που ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα είναι ξανά το ίδιο; Αυτό που ξαφνικά, μουδιάζεις και αναρωτιέσαι πώς έφτασαν εδώ τα πράγματα; Που όση αισιοδοξία και να έχεις για το μέλλον, να θα ήθελες τελικά να μείνουν όλα όπως ήταν μέχρι τώρα, με τα καλά και τα στραβά τους…

Μην είναι ο φόβος για το άγνωστο; Μην είναι η δύναμη της συνήθειας, μην είναι ακόμη και η ψευδαίσθηση ότι όλα ήταν συνειδητές σου επιλογές και τώρα ξαφνικά τα πράγματα σε οδηγούν και όχι εσύ αυτά;

Ότι και να 'ναι, το συναίσθημα που προηγείται της μεγάλης αλλαγής, το συναίσθημα που δημιουργείται πάνω στο κρακ, όταν ένα κομμάτι της ζωής σου αποκολλάται και μένεις εσύ, το παρόν σου και το μέλλον σου, το συναίσθημα αυτό μοιάζει με τρόμο, αλλά μπορεί και να μην είναι…

Σίγουρα νιώθεις  μικρός και λίγο ασήμαντος, γιατί αυτά που ήξερες τελείωσαν.

Κι όμως εκεί δεν φαίνεται ο θαρραλέος ο άνθρωπος; Όχι στη δύναμη που  κρύβει ή επιδεικνύει, αλλά στη θέλησή του να προχωρήσει, ακόμα κι αν δεν έχει ιδέα τι θα του ξημερώσει!
Φαίνεται στην απόφαση που θα πάρει, ο ίδιος, για το πώς είναι τελικά αυτό το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο; Στα λόγια όλοι αισιόδοξοι δηλώνουμε, στην πράξη όμως, εμείς το γεμίζουμε και το αδειάζουμε, εμείς και μόνο εμείς.

Λοιπόν, με το φτωχό μου το μυαλό, μονάχα μια επιλογή υπάρχει. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το άγνωστο με περιέργεια, με αυτή την περιέργεια του “τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο”.
Εκείνη την περιέργεια που για χάρη της κολλάμε με τις ώρες μπροστά απ' την οθόνη, παρακολουθώντας ιστορίες άλλων, ξένων και φανταστικών ηρώων. Έφτασε  η ώρα, επιτέλους, για να δούμε και το δικό μας επόμενο επεισόδιο.

Το σασπένς, οι ανατροπές, οι ίντριγκες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες, οι απογοητεύσεις και οι ενθουσιασμοί, οι έρωτες, τα καλοκαίρια και οι χειμώνες μας, θα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται.. γιατί αυτό ήταν απλά το τέλος μιας σεζόν και η επόμενη…. μαθαίνω πως θα σπάσει ταμεία!

Δέσποινα Γρηγοροπούλου
Δημοσιογράφος – Mega Channel

(Συνολικές Επισκέψεις 835, 1 επισκέψεις σήμερα)
Κάνει (κ)Ρίο
Έλα ρεεε, πήγε τέσσερις, θέλω να κοιμηθώ!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*