17/01/2022

Άκης Πετρετζίκης: Ο Σεφ που χαίρεσαι και να διαβάζεις

Άκης Πετρετζίκης

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο πρώτος Έλληνας  Master Chef, σχεδόν 9 χρόνια μετά την επιτυχία του στο παιχνίδι έχει καταφέρει να μπει σε κάθε σπίτι γοητεύοντας μαγειρικά γυναίκες και άντρες, αλλά και κάποια παιδιά που ξέρω, που αγαπάνε την κουζίνα και το καλό φαγητό.

Πώς έγινε αυτό: Οι συνταγές του Άκη πάντα πετυχαίνουν!

Αυτή είναι η μόνιμη επωδός – οκ, κι εγώ το έχω πει δοκιμάζοντας μια συνταγή που μου έδωσε όταν πρωτογνωριστήκαμε, πολύ πριν εκδώσει το πρώτο του βιβλίο – και είναι η αλήθεια.

Στο Kitchen Lab της Γλυφάδας, βρεθήκαμε με τον Άκη και τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε μια γιορτή για την κυκλοφορία του καινούργιου βιβλίου με την υπογραφή του Άκη, «Street Food».

To βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη, «Street Food» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Άκουγα τον Άκη που μιλούσε, με την ευγένεια και τον ενθουσιασμό που τον διακρίνει πάντα, για την κουζίνα, τους πειραματισμούς, τις δοκιμές, τις αποτυχίες, το πείσμα και την αγάπη για τις γευστικές απολαύσεις και θυμήθηκα την εποχή που ως αρχισυντάκτης στην πρωινή εκπομπή του Mega (Το πρωινό μου, με τους Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα, στην πρώτους κοινή εκπομπή) υποδέχτηκα τον Άκη ως μάγειρα της εκπομπής.
Το άγχος του το έκανε δημιουργία και με το πείσμα που τον διακρίνει κατάφερε μετά από τόση προσπάθεια να έχει καθιερώσει μια νέα κουλτούρα μαγειρικής.
«Σεφάκο μου πρέπει να κάνουμε φαγητά που να μπορεί να τα κάνει κάποιος που μας βλέπει. Και κανονικά και καμία γκουρμεδιά» του έλεγα και κοιτούσε πονηρά, κι έλεγε: Οκ, πάμε και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου.
Εννοείται πώς ό,τι μαγείρεψε και είχαμε τη χαρά να δοκιμάζουμε ήταν μια μούρλια. Ερχόταν στο στούντιο από τα χαράματα για να ετοιμάσει τις συνταγές του και να κάνει προλάβει να κάνει πρόβα.

Τόσα χρόνια μετά,  στην παρουσίαση ακόμη ενός βιβλίου του, είδα έναν ώριμο μάγειρα, με το ίδιο παιχνιδιάρικο χαμόγελο και την ευγένεια που θυμόμουν να «πνίγεται» από την αγάπη του κόσμου που ήταν εκεί. Και φυσικά τον χάρηκα!

Καλοτάξιδο και …καλοφάγωτο το νέο βιβλίο φίλε Άκη!

Γιάννης Καφάτος

(Συνολικές Επισκέψεις 631, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1955 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*