Άννα (Κορακάκη)

Άννα (Κορακάκη), και λίγα είπες

Άλλη μια νίκη στον αθλητισμο είχε, πριν λίγες μέρες η Άννα Κορακάκη. Η πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης στην σκοποβολή πήρε τη δεύτερη θέση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται, στο Κάϊρο και εξασφάλισε άλλο ένα «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, μόνο πέντε άτομα περίμεναν στο αεροδρόμιο, για να την υποδεχτούν.

Η ίδια ενοχλήθηκε ιδιαίτερα και σε ανάρτηση της στο Instagram ξέσπασε, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πέντε σε αριθμό (όσοι και οι Ολυμπιακοί κύκλοι)… Τόσοι ήταν εκείνοι που μας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή μας στην Ελλάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απ’ όπου επιστρέψαμε και με μετάλλιο και με πρόκριση για τους ΟΑ «Παρίσι 2024».

Οι «λίγοι και καλοί» που λέει ο λαός μας, φίλοι που ήταν ήδη εκεί, από τα πρώτα μου μετάλλια (και πριν από αυτά), ως μικρό κορίτσι. Είναι εκείνοι που θα σπρωχτούν άγαρμπα (ναι, κυριολεκτικά θα σπρωχτούν), αν επιστρέψω από τους επόμενους Ολυμπιακούς με ένα μετάλλιο για τη χώρα. Θα σπρωχτούν, εξαιτίας των -χωρίς υπερβολή- επιδρομικών διαθέσεων και «ληστρικών κινήτρων» δημοσιογράφων, που με περισσό πάθος, θα κατηγορούν στην TV -με αφορμή το Ολυμπιακό μετάλλιο- οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο «φταίει», που δεν προβάλλονται «τα παιδιά που μας     κάνουν     τόσο     περήφανους     με     τις     τεράστιες     διακρίσεις     τους».

Κι όταν εγώ θα προσπεράσω τότε τα μικρόφωνα, και τρέξω στη μάνα μου, τη Νίκη, τον Ηλία, το Νίκο, την Έλενα, τον Βαγγέλη, το Θοδωρή και όλους εσάς, θα είμαι «σνομπ». Δεν       πειράζει,       θα       είμαι       τουλάχιστον       αληθινή,       όπως       πάντα».

Το φαινόμενο του «Χαμός στο Αεροδρόμιο για τον ή την …», θα συνεχίζουμε να το αντικρίζουμε μόνο για διάφορες προσωπικότητες από ριάλιτι παιχνίδι με έδρα τον Άγιο Δομίνικο.

Ναι, γιατί μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν ορισμένες πρωϊνές ψυχαγωγικές εκπομπές που μετέδωσαν το θέμα, τα sites που το έκαναν αναπαραγωγή, οι εφημερίδες και τα lifestyle περιοδικά που τους φιλοξένησαν στις σελίδες τους.

Η απάντηση σε όλα είναι η εξής: Δεν πουλάνε τα σωστά πρότυπα, αλλά οι αντιστάρ!!!

Άννα, δικαιολογημένα να είσαι σνόμπ εσύ και ο κάθε αθλητής που σας θυμούνται τα ΜΜΕ (Δεν   αναφέρομαι   σε   όλα),   λίγο   πριν   ή   κατά   τη   διάρκεια   διαφόρων   αγώνων.

Τέλος, αν ένας ρεπόρτερ εκπομπής, έκανε γκάλοπ προς νέους, λέγοντας πχ: «Γνωρίζετε ποιοί είναι η Άννα Κορακάκη και Σπύρος Μαρτίκας αντίστοιχα», αλήθεια πόσοι θα ήξεραν για εσένα τι να απαντήσουν και πόσοι για τον προαναφερόμενο;

Βασίλης Τζωρτζίνης

Φωτοραφίες άρθρου από το instagram της Άννας Κορακάκη

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top