Άννα Vs Αντζελίνας

Και τις  δυο ειδήσεις που θα σας πω μάλλον οι πιο πολλοί θα τις ξέρετε.Αλλά παρουσιάζουν τόσο ενδιαφέρον που πραγματικά  χρείζουν σχολιασμού  έστω και λίγες μέρες μετά!

Πρώτη είδηση:

H διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του London School of Economics (LSE) με την ιδιότητα της επισκέπτριας- καθηγήτριας και αναμένεται να διδάξει ένα νέο μάθημα με θέμα τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, ανακοίνωσε τη  Δευτέρα, το πανεπιστήμιο.

“Είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι διευρύνουμε την συζήτηση για το πώς θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται δυσανάλογα σε βάρος των γυναικών, όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου» επισήμανε η Τζολί, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Σύμφωνα με  το  LSE το αυτό το μάθημα, η διδασκαλία του οποίου αρχίζει τον επόμενο χρόνο, είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως και οργανώνεται από το Κέντρο του LSE για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια, το οποίο ίδρυσαν πέρυσι η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ

 

Δεύτερη είδηση απο την Ελλάδα του σήμερα:

Με ένα παράδεισο γεμάτο από τεμπέληδες, παρομοιάζει τον δημόσιο τομέα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, η οποία επιχειρώντας να εξηγήσει τα λεγόμενά της ανέφερε:

«Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων.”Και συνέχισε περήφανα:”«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές»
 

Δεν συγκρίνω τις δύο περιπτώσεις ,δεν συγκρίνω πολιτικές ,δεν συγκρίνω αυτά που δεν συγκρίνονται.

Απλά αναρωτιέμαι: Η μία δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα πανέμορφο ταλαντούχο πλήν μάλλον αμόρφωτο αμερικανάκι που κυκλοφορούσε με το αίμα του άντρα της σε ένα μπουκαλάκι και τα ναρκωτικά έδιναν και έπαιρναν.

Η ελληνίδα μια καλή ηθοποιός,με περγαμηνές στην αριστερά και νυν βουλευτής και υποθέτω πιο μορφωμένη απο την πρώτη.

Και αναρωτιέμαι,υπάρχει μήπως στο DNA μας, κάτι που δεν λειτουργεί όπως των υπολοίπων;

Υπάρχει κάτι που δεν μας αφήνει προχωρήσουμε όπως οι υπόλοιποι;(έστω και οι λίγοι υπόλοιποι); Υπάρχει γενετική ανωμαλία και κάνουμε και λέμε αυτά για τα οποία αργότερα θα ντρεπόμαστε ως λαός;

Δεν ξέρω βοηθήστε αδέρφια αν έχετε καμμιά ιδέα.

Τα παραδείγματα των δύο κυριών τυχαία,απλά γιατί ήταν πρόσφατα! Αν έψαχνα πάω στοίχημα ότι θα εβρισκα και άλλα!

Έλσα Παπαϊωάννου

Φωτογραφίες Eurokinisi

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top