25/03/2023

Ανταπόκριση από Μαλακάσα


Η μουσική είναι τρέλα, πάθος, μαγεία. Δεν υπάρχει πιο καλή παρέα, κάτι που να σου ανεβάζει πιο πολύ την διάθεση από το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι, όποιο είδος και αν  αυτό υπηρετεί.

Αυτά σκεπτόμενος αποφάσισα χθες το απόγευμα να ανηφορίσω στο αγαπημένο Terra Vibe στην Μαλακάσα και έπειτα από 3 ολόκληρα χρόνια για την πολυτάλαντη LANA DEL REY. Κάτι η παρατεταμένη οικονομική κρίση, κάτι η απουσία ονομάτων ικανών να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μου με είχαν κάνει να απέχω συνειδητά από την όλη διαδιακασία.

Ξεκινήσαμε λοιπόν το απογευματάκι κατά τις 6 με έναν καλό φίλο και με όλη την καλή διάθεση να περάσουμε ..σούπερ. Τι είδαμε εκεί;;;;;;

-Το μεγάλο parking κλειστό από την τροχαία για όλους όσοι είχαν την ατυχία να στρίψουν στην 1η έξοδο και να κατευθυνθούν από τον κάτω δρόμο. Αναγκαζόσουν να αφήσεις το αυτοκίνητο σε ένα άλλο parking μέσα στα χόρτα και από το οποίο για να αποχωρήσεις το βράδυ θα έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό το πρόβλημα στην Μαλακάσα θυμάμαι να υφίσταται από το 2004 όταν είχαν αρχίσει να διοργανώνονται μεγάλες συναυλίες εκεί.

-Αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην περίφραξη του χώρου. Μην τυχόν και τολμήσει κάποιος να περάσει χωρίς εισιτήριο μέσα..μαύρο φίδι που τον έφαγε. Bar code για τα εισιτήρια. Κάτι τέτοιο επίσης για πρώτη φορά έβλεπα σε συναυλία.

-Τ-shirt LANA με 30 και 35 ευρώ. Σχεδόν όσο είχε ένα εισιτήριο. Πρέπει να αυτή επίσης η πρώτη φορά που έφυγα από Live χωρίς να πάρω ΕΝΑ  souvenir ετσι για την θύμηση.

-Πολύ λίγο κόσμο. Ενιωθες ότι βρισκόσουν στις αρχές Οκτωβρίου και όχι μέσα στο κατακαλόκαιρο. Για κάποιον που έχει δει εκεί μέσα ιερά τέρατα της μουσικής σκηνής (Axl Rose, DIO, Placebo, Garbage, Marilyn Manson, Iron Maiden, Metallica, Nightwish) με 30 και 40 kai 50.000 κόσμο τον έπιανε απλά μελαγχολία.

Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το πιο σημαντικό: το live όπως το είχαμε ζήσει μέχρι τώρα δεν υπάρχει πια!
Κατέρρευσε κι αυτό όπως μια ολόκληρη χώρα που βιώνει μια εξαετία τώρα συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας
.

vassilis-terravibe-viewtag

Αλλά για να μην τα ισοπεδώσουμε όλα να πούμε και μια καλή κουβέντα για την συναυλία. Επαγγελματική και αξιοπρεπέστατη η Αμερικανίδα. Βγήκε ακριβώς στις 10 όπως την έδιναν στο πρόγραμμα, 11 και μισή είχε χαιρετήσει. Χωρίς να κάνει ούτε ένα encore. Επίσης πρωτόγνωρο στοιχείο. Κατέβηκε από την σκηνή, φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αυτόγραφα στα πιτσιρίκια στην πιο χαρακτηριστική σκηνή της ζωντανής της παρουσίας. Εντυπωσιακό και το στιγμιότυπο με το τσιγάρο που καπνίζει και το αφήνει στην βάση του μικροφώνου για να συνεχίσει να τραγουδά.Σεβάστηκε το κοινό παίζοντας πολύ υλικό από το ''BORN TO DIE'' με το οποίο έγινε ευρύτατα γνωστή το 2012. ''BLUE JEANS'', ''SUMMERTIME SADNESS'' ξεσήκωσαν τον κόσμο. Η καλύτερη φωνή στην μουσική σκηνή κατά την ταπεινή μου άποψη είχε μαζί της και τον ήχο που ήταν αισθητά καλύτερο από αυτόν του 2013 όταν και είχε ξαναπαίξει στην Μαλακάσα.

Εξαιρετικοί και οι ΑLLAH LAS. Τους ''εφαγε'' το ότι βγήκαν μέσα στον ήλιο και με αρκετή ζέστη. Αριστη σκηνική παρουσία θύμιζαν πολύ όσο και αν ακούγεται ιερόσυλο ''OASIS''. Κάτι ήξερε ο Καφάτος τελικά..

Με αυτά και με αυτά μαλλον φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα για να σκεφτώ αν θα ξαναπάω στην Μαλακάσα. Όπως συμβαίνει σε οτιδήποτε στην ζωή όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν…

Βασίλης Παπαδόπουλος


mm
About Βασίλης Παπαδόπουλος 13 Articles
Είχε την .. ατυχία να περάσει στην Γαλλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης αλλά το δημοσιογραφικό μικρόβιο υπήρχε μέσα του από πολύ μικρός. Ξεκίνησε το 1998 από την ''Αθηναϊκή'' και τον ''Κόσμο των Σπορ''.Στην τηλεόραση έχει δουλέψει στον ΑΛΦΑ, το ΑΛΤΕΡ και από τον Νοέμβριο του 2008 βρίσκεται στο ΜΕΓΚΑ. Έχει και αρχείο ..25 ετών για το οποίο νιώθει πολύ υπερήφανος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*