20/04/2024

Από το “Βαλς των Χαμένων Ονείρων” στο “Βαλς των Χαμένων Μετά”


του Βασίλη Κριμπά

Έχουν περάσει 55 χρόνια από τότε που εκείνο το μαγικό “Βαλς των Χαμένων Ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκι στιγμάτισε τη ζωή μας. Και τη δική μου ζωή λίγο αργότερα. Ακόμα μπορώ να διακρίνω την καθημερινότητα να αλλάζει σε ρυθμούς…βαλς πίσω από ένα βροχερό τζάμι.

Λογικό και επόμενο ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Δήμητρας Γαλάνη, του Ευστάθιου Δράκου και του Νίκου Μωραϊτη που υπογράφουν αντίστοιχα μουσική και στίχους και που θα κυκλφορήσει το Φθινόπωρο, να παραπέμπει σε περασμένες εποχές. Δεν το λέω με την κακή έννοια. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Μεγαλώνοντας, πάντα έψαχνα κάτι που να μπορεί να με γυρίζει στο παρελθόν και ταυτόχρονα να έχει φρέσκο και σημερινό ήχο. Και ω του θαύματος η επιθυμία μου φαίνεται ότι αρχίζει να πραγματοποιείται. Σιγά σιγά…διακριτικά, ονειρικά.

Έτσι λοιπόν αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα το “Βαλς των Χαμένων Ονείρων” να δώσει τη θέση του στο μέλλον. Στο ύστερα. Στο Μετά. Να γίνει “Το Βαλς των Χαμένων Μετά”. Αυτή τη φορά όμως, μέσα στην πραγματικότητα που άλλοτε διαψεύδονται τα όνειρα και άλλοτε πραγματοποιούνται. Κάπου εκεί ανάμεσα συναντάμε τις φωνές της Δήμητρας Γαλάνη και του Ευστάθιου Δράκου των Minor Project να βγάζουν στο φως τα λόγια του Νίκου Μωραϊτη.

“Κι η ζωή απ’το τζάμι περνά
σ’ ένα βαλς των χαμένων μετά”

Ασφαλώς πρόκειται για μία δισκογραφική δουλειά που περιμένουμε, μαζί με εσάς, να ζήσουμε τη γέννησή της το Φθινόπωρο. Ύστερα από τη γέννηση, η ζωή δεν περνά πλέον μόνο από το τζάμι αλλά μπαίνει και μέσα. Για ένα γλυκό του κουταλιού, όπως την εποχή που χορεύαμε…βαλς!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*